Schetsen tonen 2016 Nexus-serie Sailfish en Marlin


In de wandelgangen wordt al langer gezegd dat HTC de Nexus-telefoons voor 2016 mag maken. De 5 inch versie staat bekend als Sailfish en de 5,5 inch variant als Marlin. Hoe beide eruit zien was tot nu toe nog niet bekend. Misschien zijn dit ze wel?

AndroidPolice heeft compositietekeningen laten maken van iemand die zegt de Marlin en Sailfish te hebben gezien. Het gaat hier dus niet om renders of productfoto's en er kan ook nog voldoende afwijken zo waarschuwt zelfs de bron. Toch zou het merendeel overeenkomen met de werkelijkheid. Opvallendste punt van deze tekening is de achterkant die naast metaal ook voor een groot deel uit glas bestaat.

HTC Google Nexus 2016 Marlin en Sailfish
Zo zou volgens een getuige de Nexus van 2016 eruit zien

Alhoewel je hierboven slechts één toestel ziet moet het zowel de kleinere Sailfish als de grotere Marlin voorstellen. Het grootste verschil tussen beiden zit hem dus in het formaat, al zullen er ook enkele verschillende specificaties zijn. Kijkend naar het plaatje zien we niet erg veel gelijkenissen met huidige HTC-telefoon zoals de 10. Op de antennelijnen na dan. Het scherm lijkt volledig vlak te zijn en de vingerafdrukscanner zit achterop. Wel zouden de zijkanten bol zijn en het toestel voor een groot deel uit metaal bestaan. Beide toestellen worden ergens in het najaar verwacht tegelijk met het officiële startschot van Android 7.0 Nougat. Die Android-versie is al bekend alsmede een groot deel van de nieuwe mogelijkheden. De huidige Nexus-lijn waaronder de 6P en 5X krijgen die versie dan ook.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel