WSJ: Apple verdubbelt geheugen instapmodel iPhone 7


Omdat de komende iPhone maar weinig echte vernieuwing brengt gaat Apple het anders doen. Denk dan aan een nieuw kleurtje en iets meer geheugen. Vooral het instapmodel gaat daar profijt van hebben.

Geruchten afkomstig van The Wall Street Journal betreffende de iPhone nemen wij bloedserieus. Apple heeft namelijk een direct lijntje en gebruikt die vaak om de markt en aandeelhouders voor te bereiden op wat komen gaat. Wanneer WSJ daarom iets te melden heeft over de iPhone 7 dan nemen wij die met 99,99% zekerheid aan. En ditmaal gaat het gerucht over het instapmodel. Apple is één van de weinig fabrikanten die denkt dat voor een smartphone 16 GB genoeg is. Dat is het niet en daarom is het een totaal onbruikbaar model. Vooral als je bedenkt dat iOS al een groot deel van die ruimte inneemt.

32 GB Apple iPhone
Dat werd tijd

Het instapmodel van de iPhone 7 zal echter met 32 GB worden uitgerust. De 64 GB en 128 GB uitvoeringen blijven waarschijnlijk gelijk, al valt het niet uit te sluiten dat er een 256 GB versie komt. Veel andere fabrikanten bieden al niet langer een 16 GB instapmodel aan omdat het in de praktijk veelal te weinig is. Je kunt vrijwel geen 4K-video schieten en maar weinig apps installeren. Apple wist dit ook wel en zag liever consumenten 100 euro meer uitgeven voor de 64 GB uitvoering. Iets wat veel dan ook deden. Andere vernieuwing voor de Apple iPhone 7 zal mogelijk komen uit de kleurafdeling, zo gaan er al langer geruchten over een donkerblauwe of zwarte uitvoering. Duidelijkheid daarover wordt ergens in september verwacht. Tegen die tijd kondigt Apple traditiegetrouw haar volgende generatie aan.


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 286,00 € 286,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel