Nieuwe iPhone wordt nog grotere teleurstelling dan gedacht


Nu ook Apple's favoriete journalisten van The Wall Street Journal het eens zijn dat de opvolger van de iPhone 6s nauwelijks verschilt is het duidelijker dan ooit; de nieuwe iPhone gaat mensen flink teleurstellen.

Al sinds de introductie van de iPhone geldt dat om de twee jaar een flinke upgrade plaatsvindt. De iPhone 6 was de laatste grote update en de iPhone 6s bracht, geheel volgens verwachting, weinig vernieuwing. 3D Touch was natuurlijk leuk maar in de praktijk blijken maar weinig mensen er gebruik van te maken. Tijd om ons op te maken dus voor de iPhone 7 maar die laat mogelijk nog een jaartje op zich wachten. De nieuwe iPhone verschilt namelijk zo weinig dat Apple de naam op de plank laat liggen voor 2017. iPhone 6X is daarmee een realistische mogelijkheid.

iPhone6 Plus
Dit is dus eigenlijk de huidige iPhone, maar qua uiterlijk maakt dat dus niet uit

En daarmee zouden trouwe klanten wel eens flink teleurgesteld kunnen worden. Ze moeten al mogelijk leren leven zonder 3,5 mm audio-jack. En nu iOS 10 is aangekondigd en ook dat weinig verrassingen met zich meebracht is de teleurstelling compleet. De grote veranderingen zullen vanaf 2017 doorgevoerd worden. De (min of meer) officiële lezing is dat Apple langer tijd nodig heeft om zaken als een OLED-scherm, een scherm met geïntegreerde vingerafdruklezer en een volledige glazen behuizing toe te passen. Dat valt echter te betwijfelen omdat vele andere fabrikanten al jarenlang hiermee werken. Bovendien heeft zelfs Apple al jarenlange ervaring met glazen producten en sinds de introductie van de Apple Watch heeft het zelfs ervaring met OLED-panelen. Aannemelijker is dat Apple wil wachten totdat de iPhone 10 jaar wordt, iets dat in 2017 gebeurt. Jammer is dat klanten hiervoor de rekening moeten betalen, willen ze echter komend jaar met een nieuwe iPhone rondlopen, eentje die dus niet zoveel verschilt met het huidige model.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Black
€ 249,99 € 249,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel