Huawei ziet het licht; vingerafdrukscanner voortaan voorop


Huawei lijkt toe te willen geven dat de locatie van de vingerafdrukscanner van de Huawei P9 niet de meest handige plek heeft. Vooral niet als hij liggend op een bureau ligt. Daarom gaan ze bij de Huawei P10 de scanner verplaatsen.

Veel fabrikanten hebben inmiddels een telefoon uitgebracht met vingerafdrukherkenning. Onze database telt er op moment van schrijven maar liefst 68 waarvan 52 momenteel verkrijgbaar zijn. Bij veel daarvan bevindt de vingerafdrukscanner zich op de achterkant, vlak onder de camera. Zo ook de Huawei P9 en P9 Plus. Een handige plaats, maar alleen als je het toestel al in je handen hebt. Bovendien is het soms even zoeken. Anderen kiezen juist weer voor de voorkant terwijl anderen de zijkant uitkiezen. Huawei lijkt zich nu bedacht te hebben want volgend jaar gaan ze het helemaal anders doen.

Huawei P9 vingerafdrukscanner voorop

Bij de nog uit te komen Huawei P10 komt de scanner voorop, mogelijk verwerkt in een homeknop. Dat doet denken aan de Samsung Galaxy S7 en de iPhone 6s. Nu lijkt het trouwens wat vroeg voor geruchten over de P10 en dat klopt. De P9 werd namelijk nog maar enkele maanden geleden aangekondigd. Dat wil echter niet zeggen dat Huawei achter de schermen niet druk bezig is met z'n opvolger. Het duurt namelijk even voordat een nieuwe mobiel tot stand gekomen is. Overigens was de Huawei P9 wel de eerste uit de P-serie met een dergelijke vingerafdrukscanner. Dat betekent mogelijk ook dat trouwe klanten nog niet heel erg gewend zijn aan de locatie ervan. Los van een vingerafdrukscanner introduceerde Huawei bij de P9 ook een dubbele Leica-camera waarvan er één met een zwart/wit-sensor is uitgerust.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel