“Samsung Galaxy S8 richt zich vooral op VR”


Hij wordt niet voor februari 2017 verwacht maar de eerste geruchten over de Galaxy S8 van Samsung lijken binnen. En alhoewel een 4K-scherm met dubbele camera onzinnig lijken is er een goede reden waarom Samsung dit overweegt.

De Galaxy S7 lijkt op papier een kleine update van de S6 maar het is een goede doorontwikkeling met vrij sterke verbeterpunten. Zo is er ondanks diverse technische beperkingen toch weer een geheugenslot te vinden en zag Samsung kans om de behuizing waterdicht te krijgen. Voor komend jaar lijkt Samsung zich te richten op een dubbele camera en het verhogen van de schermresolutie. Een 4K-scherm lijkt wat onzinnig, het doet immers ook weinig in de Xperia Z5 Premium van Sony, maar er is een goede reden waarom Samsung dit toch overweegt.

Samsung Gear VR
Samsung richt zich al op VR waaronder met de Gear VR

Het bekijken van VR-content via je je mobiel wordt namelijk steeds belangrijker. Samsung heeft weliswaar geen eigen VR-bril maar wel de Gear VR waarin je je telefoon kunt stoppen. Hoe hoger de schermresolutie, hoe scherper de beelden zijn. Een 4K-resolutie voor normaal gebruik voegt dan weinig toe, als je hem gebruikt om VR-beelden mee te bekijken dan zie je wel degelijk het verschil. Samsung zou om batterij te besparen de UHD-resolutie ook alleen in kunnen schakelen wanneer de S8 zich in een dergelijke VR-bril bevindt. Het zou ook een dikkere batterij kunnen toepassen maar dat lijkt onwaarschijnlijker omdat het toestel er meteen minder compact op wordt.

Dubbele camera

Een ander nieuw punt van de Galaxy S8 zou zich aan de achterzijde bevinden. Een dubbele camera is iets waar Samsung zich momenteel nog niet mee bezighoudt. Toch is de concurrentie inmiddels over en ook van Apple wordt gezegd dat de volgende generatie iPhones erover beschikken. Een dubbele camera zou bovendien goed van pas komen bij het zelf maken van VR-content. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Remarketed
32 GB Black Refurbished
€ 179,00 € 179,00   Bekijk
Amazon
White
€ 757,63 € 757,63   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel