Samsung overweegt lichtgevende Smart Glow ring voor notificaties


Fabrikanten proberen telkens opnieuw het wiel uit te vinden. Hoe kun je gebruikers het beste op de hoogte brengen van notificaties? Een notificatie lampje is niets nieuws maar wat als we die in een ring rond de cameramodule aanbrengen? Aldus Samsung.

Dat Samsung werkt aan een soortgelijke oplossing blijkt uit een handleiding voor de Galaxy J2 (2016). Dat toestel is nog niet eens uit maar z'n gebruikershandleiding is al wel te downloaden. Hierin staat een verwijzing naar deze Smart Glow. Die bevindt zich achterop om de cameramodule heen. Volgens de beschrijving kan deze verschillende kleuren weergeven waarmee de gebruiker op de hoogte gehouden kan worden over de batterij, belangrijke notificaties of andere functies. De gebruiker kan dankzij een instellingenmenu aangeven hoelang en hoe vaak het lampje aan mag.

Samsung Smart Glow

Interessant is ook dat de Smart Glow gebruikt kan worden om je selfies te verbeteren. Voor wie per se van de achter camera gebruik wil maken wil er natuurlijk wel goed op staan. Dankzij de Selfie Assist begeleidt het toestel je precies in het midden van het beeld. Hij maakt na twee tellen zelf automatisch een foto. Handig maar tegenwoordig hebben we een selfiecamera voor dit soort dingen. Mogelijk beschikt de J2 (2016) daar dus niet over. Dat toestel is trouwens eerst bedoeld voor de Indiase markt dus de kans bestaat dat we hem hier helemaal niet zullen aantreffen. Of daarmee ook de Smart Glow-techniek verdwijnt in de vergetelheid zal moeten blijken.

(via)Praat mee over dit artikel