Huawei P9 Plus


Huawei P9 Plus
Huawei P9 Plus zwart voorkant linkerzijkant
Huawei P9 Plus wit voorkant linkerzijkant
Huawei P9 Plus wit gedraaid
Review
Schrijf de allereerste review
Status
VerkrijgbaarZwart
Schermformaat
5,5 inch
Camera
12,0 megapixel

Pluspunten Huawei P9 Plus

 • Elegante vormgeving van aluminium en bol glas
 • Dubbele camera voor extra scherpe foto's
 • Grote batterij met snellaadfunctie
 • Drukgevoelig scherm voor extra interacties

Minpunten Huawei P9 Plus

 • Full HD-schermresolutie blijft achter

Prijsvergelijker Huawei P9 Plus
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 29,00 € 0,00 100 500 MB   Tip
Ben € 29,50 € 0,00 100 1000 MB   Bekijk
hollandsnieuwe € 30,00 € 0,00 1000 1000 MB   Bekijk
Tele2 € 30,00 € 0,00 100 1000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 37,00 € 0,00 150 1500 MB   Bekijk
Telfort € 37,00 € 0,00 300 1000 MB 4G Bekijk
KPN € 42,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Simyo € 14,00 € 496,00 100 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei P9 Plus met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Huawei P9 Plus in het kort

De Huawei P9 Plus is het grotere broertje van de P9 en is de directe opvolger van de P8 Max uit 2015. In vergelijking daarmee is de P9 Plus wel een stukje kleiner maar met een 5,5 inch scherm is hij nog steeds groot. Wat hij nog meer is gaan we hieronder voor je uitleggen.

Dubbele Leica-camera

De P9 Plus blinkt uit in drie dingen; z'n grote batterij, z'n drukgevoelige scherm en z'n dubbele Leica-camera achterop. Tijd om in alle drie onderwerpen te duiken. Het interessants van die drie is natuurlijk z'n camera achterop. Goed is om te weten dat die niet uitsteekt uit de behuizing. De ene camera is monochroom (zwart/wit) terwijl de andere RGB-opnames in kleur maakt. Beiden zijn voorzien van een Leica-lens voor de beste kwaliteit. Beide 12 megapixel camera's worden gebruikt om één haarscherpe kleurenfoto te maken. Wat zeker helpt is dat Huawei haar eigen IMAGEsmart 5.0 techniek gebruikt waardoor zelfs in weinig licht nog duidelijke foto's gemaakt kunnen worden.

Belangrijkste Huawei P9 Plus specificaties

 • AMOLED-scherm van 5.5 inch met Full HD-resolutie
 • Octacore Kirin 955 processor op 2,5 GHz + 4 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Onderweg snel mobiel internetten dankzij 4G
 • Selfiecam van 8 megapixel met lichtgevoelige lens
 • Dubbele 12 megapixelcamera in samenwerking met Leica
 • 64GB aan ingebouwde opslag maar uitbreidbaar dankzij microSD-geheugen
 • Bekijk alle Huawei P9 Plus specs

Grote batterij, drukgevoelig scherm

Blijft over de forse 3.400 mAh grote batterij. Bijzonder hieraan is de dual IC rapid charging waardoor de batterij sneller opgeladen is en langer meegaat. Het zorgt er dus voor dat je langer van de Huawei P9 Plus kunt genieten zonder op zoek te moeten naar een stopcontact. Ook vrij bijzonder is het drukgevoelige 'Press Touch' scherm. Het 5,5 inch grote scherm meet hoe hard je drukt en kan hierop reageren. Je kunt hierdoor afbeeldingen snel weergeven, inzoomen of popup menu's openen. Handig dus.

Huawei P9 Plus zwart voorkant linkerzijkant

Beter geluid door slim te zijn

Huawei heeft verder een slimme manier gevonden om beter geluid te produceren. In een verticale stand werkt de oorspeaker boven het scherm als tweeter voor de hogere geluiden. De speaker onderin de P9 Plus verzorgt dan de lagere en midrange geluiden tot 20 kHz. Draai je het toestel een kwartslag naar landscape dan spelen beide speakers precies hetzelfde als om een stereo-ervaring te geven. Je bent dus altijd gegarandeerd van de beste audiokwaliteit. Blijft over het mooie industriële ontwerp over van de P9 Plus. Huawei heeft van hetzelfde materiaal gekozen waar de vliegtuigindustrie gebruik van maakt. Door tot slot te kiezen voor 2.5D glas aan de voorzijde ontstaat een premium gevoel met een hoogstaande afwerking. De unibody van de P9 Plus staat strak van de bollingen, rondingen en rechte lijnen waardoor hij nooit saai is om naar te kijken.

Huawei P9 Plus prijzen

Natuurlijk is de P9 Plus verkrijgbaar in combinatie met een abonnement maar hij is ook los te koop. Vanaf €625 vonden wij al een aanbieder. Dat is een nette 120 euro voordeliger in vergelijking met toen hij voor het eerst in de winkel verscheen. Natuurlijk is het toestel ook in combinatie met abonnement te koop. Dan kost een exemplaar € 29 per maand. Die prijs geldt overigens wel voor een tweejarig abonnement. Voor een 1-jarig abonnement kijk je op deze abonnementpagina. Daar kun je in het zoekfilter links bovenaan zoeken op de abonnementsduur. In datzelfde filter kun je ook zoeken op bundels waaronder belminuten, sms’jes en MB’s. Ook kun je er aangeven hoeveel je eenmalig wilt bijbetalen voor een exemplaar. Er is slechts één kleuruitvoering, te weten: zwart (Black). Huawei heeft alleen een variant beschikbaar met 64 GB aan intern geheugen. Een groot probleem hoeft dat echter niet te zijn, je kunt namelijk altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaart in het toestel stoppen.


Concurrenten van de Huawei P9 Plus

Vergelijk de Huawei P9 Plus met deze producten


Praat mee over de Huawei P9 Plus