Huawei onthult naast P9 met Leica-lens ook grote P9 Plus


Huawei heeft zojuist in Londen de nieuwe P9 en P9 Plus aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip werd in samenwerking met Leica gemaakt waardoor de camera-eigenschappen bovengemiddeld goed moeten zijn.

Of dat ook daadwerkelijk zo is moet nog maar blijken. We onderwerpen de P9 en P9 Plus daarom graag eerst zelf aan een test voordat we meegaan in deze bewering. Als je echter kijkt naar de camera van de Huawei P9 dan lijkt hij al een streepje voor te hebben op de rest. We zien namelijk een dubbele schieter. Beide camera's worden gebruikt om één 'super-afbeelding' te creëren met levendige kleuren en in de hoogste kwaliteit. Dat gebeurt door één camera alleen zwart-wit foto's te laten schieten. Door het weglaten van een kleurenfilter ontstaat extra scherpte.

Huawei P9 met Leica

De camera kent verder een RGB-sensor en Hybrid Focus-technologie waarbij laser, diepteberekening en contrast gebruikt worden. De optische lenzen worden verzorgd door Leica en voldoen volgens het persbericht aan de hoogste eisen. Daar gaan we sinds Leica haar naam eraan verbindt wel vanuit. Los van het nodige camerageweld is de P9 een fraai vormgegeven telefoon die overigens wel sterk lijkt op z'n voorganger. Het frontpaneel bestaat uit 2.5D-glas en de behuizing is zoals vanouds van aluminium. Huawei brengt de P9 uit in een 32 en 64 GB uitvoering. Voor die laatste komt er ook nog een speciale Haze Gold-uitvoering met een nog nauwkeuriger afwerking. Los daarvan komt er ook nog een Ceramic White-uitvoering op de markt.

P9 specificaties

Qua specificaties bleken de uitgelekte lijstjes van de afgelopen dagen correct. De P9 kent een 5,2 inch groot Full HD-scherm met een eigen Kirin 955-processor die Huawei op maximaal 2,5 GHz geklokt heeft. De batterijcapaciteit komt uit op 3.000 mAh. Huawei denkt hiermee de ideale balans te hebben gevonden tussen mobiliteit en batterijduur.

Naast de P9 bracht Huawei ook de P9 Plus mee naar Londen. Dit 5,5 inch grote toestel kent een drukgevoelig scherm wat ze 'Press Touch' noemen. Iets waar Huawei erg trots op is is de snellaad-techniek waarmee de P9 Plus is uitgerust. Slechts 10 minuten laden moet genoeg zijn om maar liefst 6 uur te kunnen bellen. Wat beide toestellen gemeen hebben is de vingerafdrukscanner achterop.

P9 en P9 Plus in Nederland

Qua prijzen vraagt Huawei voor het 32 GB model van de P9 een bedrag van 599 euro. Daarmee is hij voor een vlaggenschip niet onaardig geprijsd. Het 64 GB model kost 50 euro meer en krijgt bovendien 4 GB aan RAM-werkgeheugen in plaats van 3 GB. Van de Huawei P9 Plus komt voorlopig alleen een 64 GB model uit met 4 GB aan RAM. De prijs daarvan bedraagt 749 euro. Erg lang hoeven we niet te wachten voordat beide toestellen op de markt komen. Vanaf 16 april liggen ze in Nederland en 28 ander landen in de winkel.


Prijsvergelijker Huawei P9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Grey
€ 229,95 € 229,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P9


Prijsvergelijker Huawei P9 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 267,00 € 267,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P9 Plus


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel