Eenvoudiger Huawei P9 Lite zonder aankondiging toch officieel


Huawei lijkt gisteren in plaats van twee toch drie telefoons te hebben aangekondigd. Om de aandacht vooral op de P9 en P9 Plus te vestigen werd er verder geen melding van de P9 Lite gemaakt. Toch bestaat het toestel.

De Huawei P9 Lite lijkt qua uiterlijk verdacht veel op de P9 en zelfs op de P9 Plus. Dat niet alleen, het schermformaat van 5,2 inch, de vingerafdrukscanner, de 8 megapixel selfiecamera en zelfs de batterij van 3.000 mAh groot komen overeen. En terwijl er ditmaal geen dubbele camera achterop zit is de resolutie wel iets hoger; 13 megapixel. Huawei past in deze P9 Lite een iets eenvoudiger Kirin 650-processor toe al is dat toch nog een octa-core model bestaande uit acht kernen.

Huawei P9 Lite zilver- en goudkleurig
De P9 Lite komt in ieder geval in het zilver- en goudkleurig uit

Je laadt de batterij ook op via USB Type-C wat bekend staat vanwege het omkeerbare kabeltje. Het toestel ondersteunt verder 4G en draait Android 6.0 Marshmallow met Huawei's eigen EMUI 4.1-schil. Er komen twee geheugenuitvoeringen; één met 2 en één met 3 GB aan werkgeheugen. Beide uitvoeringen beschikken over slechts 16 GB aan opslaggeheugen maar dat kan tot 128 GB worden uitgebreid via microSD-kaartjes. In datzelfde slot kun je trouwens ook een tweede simkaart kwijt. Zowel een geheugenkaart als een tweede simkaart is niet mogelijk. Onduidelijk is of de Huawei P9 Lite ook buiten Rusland wordt aangeboden. Daar dook het toestel namelijk als eerste op. We zijn geneigd van wel omdat de P8 Lite hier destijds ook uitkwam.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel