Half metalen Huawei P9 Lite duikt vroegtijdig op


We schrijven hier op NieuweMobiel.NL al een tijdje over de Huawei P9 maar ook de P9 Lite is onderweg. Dat toestel ligt schijnbaar iets voor want z'n officiële persrenders duiken voor z'n verwachte lancering op 6 april op.

Zoals je uit z'n naam al kon afleiden moet de Huawei P9 Lite het kleinere broertje van de P9 worden. Al moet je hier 'kleiner' niet letterlijk nemen. Beiden beschikken namelijk over een 5,2 inch groot scherm. De P9 Lite dankt z'n Lite-toevoeging vooral aan de iets eenvoudiger specificaties. Mogelijk krijgt hij een iets minder krachtige processor en de behuizing zal niet volledig van metaal zijn. Vreemd genoeg behoudt het toestel wel dezelfde Full HD-schermresolutie als de P9 en ook het werkgeheugen van 3 GB blijft hetzelfde.

Huawei P9 Lite

Wie een blik werpt op de achterkant van de P9 Lite ziet een vingerafdrukscanner op dezelfde plek waar ook bij de P9 een dergelijke scanner zit. Wel lijkt de dubbele camera te ontbreken. Huawei stuurt de laatste tijd geregeld teasers waarin met name de aandacht gericht wordt op die dubbele camera. Naast de P9 en deze P9 Lite wordt ook een P9 Max en een P9 Enhanced verwacht. Of die allemaal op woensdag 6 april aangekondigd zullen worden is nog onduidelijk. Ons lijkt het een beetje veel dus kijk niet raar op als enkele modellen later alsnog een eigen event krijgen.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel