Topman laat zich met Huawei P9 fotograferen


Deze Huawei-topman kan zich waarschijnlijk wel voor z'n hoofd slaan. De beste man waande zich veilig buiten en dacht onopvallend met de nog onaangekondigde P9 te kunnen bellen. Dat dacht hij dus verkeerd.

Het nieuwe vlaggenschip zal pas op woensdag 6 april aangekondigd worden dus erg handig is het niet dat uitgerekend de topman van Huawei zich ermee laat zien. Het valt nu ook niet meer te ontkennen dat de Huawei P9 een dubbele camera heeft, vermoedelijk een dubbele 12 megapixel camera. Er komen meerdere varianten uit van de P9 waaronder een 5 inch grote P9 Lite, een 5,8 inch grote P9 Enhanced en een 6,8 inch grote P9 Max die mogelijk allemaal dezelfde dubbele camera krijgen. Naast de bevestiging van een Duo Camera blijkt uit deze foto ook dat de P9 een vingerafdrukscanner achterop krijgt.

Huawei P9 in handen van Richard YuHuawei P9 hands-on door Richard Yu

Andere specificaties zijn mogelijk een 5,2 inch Full HD-scherm en een Kirin 950-processor met 3 GB aan RAM-werkgeheugen. Dat is bescheiden maar wel conform een vlaggenschip. Qua behuizing zet Huawei wederom vol in op metaal getuige bovenstaande foto's. Hiermee lijkt hij sterk op de vorig jaar aangekondigde P8. Dat was overigens de eerste keer dat Huawei de serienaam 'Ascend' liet vallen. Die voegde het aan vrijwel alle smartphones toe ongeacht het platform waaronder het draaide. De lancering van de Huawei P9 staat gepland voor 6 april. Intussen heeft het bedrijf al diverse teasers verzonden waar het onder andere de hashtag #OO bij gebruikte. Dit is goed mogelijk een verwijzing naar de dubbele camera achterop.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel