“HTC 10 krijgt Super LCD 5-scherm en dikke 3.000 mAh batterij”


Bekende Twitteraar @evleaks heeft weer een aantal specificaties van de HTC 10 gelekt. In tegenstelling tot eerdere berichten krijgt de 10 geen AMOLED-scherm zoals de A9 maar een Super LCD5 variant.

Ergens zijn we wel teleurgesteld dat HTC het AMOLED-paneel heeft ingeruild voor een Super LCD 5-scherm. Een AMOLED-scherm geeft net fellere kleuren en leest buitenshuis ook beter af. Tegelijk moeten we toegeven dat wij nog nooit eerder van "Super LCD 5" hebben gehoord, wel van "Super LCD 2" maar de 3, 4 en 5 versie zijn wij niet eerder tegengekomen. Wij wachten de officiële lancering dus nog even af voordat we meegaan in het gerucht van @evleaks. Een ander gerucht is dat de HTC 10 een stevige batterij van 3.000 mAh heeft.

Witte HTC 10 voor- en linkerzijkant

Eerder werd al min of meer duidelijk dat de HTC 10 een 12,3 megapixel camera krijgt met optische beeldstabilisatie, een 5,15 inch groot beeldscherm met Quad HD-resolutie en een Snapdragon 820-processor. Qua uiterlijk zijn er ook de nodige wijzigingen te bespeuren, vooral in vergelijking met het topmodel van vorig jaar; de One M9. Zo is de stereo speaker verdwenen en in plaats daarvan krijgt hij net zoals de A9 een vingerafdrukscanner onder het scherm. Ook nieuw is de naam. HTC zal proberen het negatieve imago van de One-serie van zich af te schudden. Die kreeg vaak de kritiek dat nieuwe modellen slechts minimaal verschilden van hun voorgangers. Of consumenten dat ook van de HTC 10 zullen vinden zal moeten blijken wanneer hij in de winkel ligt. Dat zal niet voor half april gebeuren. Pas dan wordt het toestel namelijk aangekondigd.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel