HTC: vlaggenschip 10 krijgt camera van wereldklasse


Het volgende vlaggenschip van HTC krijgt eindelijk eens een uitstekende camera. Dat zijn niet onze woorden, maar dat zegt HTC zelf. Bij vorige edities zagen we soms nog wisselende en teleurstellende cameraresultaten.

Een tweet met daarin een snapshot van een camera en de tekst "World First, World Class, Front and Back. You'll see.". Ondanks de summiere hoeveelheid informatie kunnen we er wel het een en ander uit halen. Zo mogen we er vanuit gaan dat de camerakwaliteit in orde is. Wat HTC bedoelt met "World First" zijn we nog niet uit. Het gerucht gaat dat de camera een 12.3 megapixel exemplaar zal zijn. Dat is zeker niet slecht maar het is al wel eerder gedaan. Mogelijk doelt HTC op een UltraPixel-sensor met OIS-functie.

HTC 10 camera

HTC lijkt voor de opvolger van de One M9 sterk te kijken naar de A9. Hiermee sloeg het duidelijk een nieuwe weg in. Weg zijn daarom waarschijnlijk de naar voren gerichte stereo speakers en ook de on-screen bediening lijkt te zijn verdwenen. Daarvoor in de plaats komen aanraakgevoelige knoppen links en rechts van de homeknop. Ook die laatste is nieuw en zal net als bij de A9 in staat zijn om vingerafdrukken te lezen. Het scherm zal tegen de 5,1 inch meten met een meer dan keurige Quad HD-resolutie. Of de HTC 10 ook van een AMOLED-scherm gebruik net zoals de A9 is nog afwachten. Binnenin de 10 houden we sterk rekening met een Snapdragon 820-processor van Qualcomm. Dat is op moment van schrijven de meest geavanceerde krachtbron. Het opladen van de HTC 10 zal vermoedelijk gaan via het handige USB Type-C. Voordeel hiervan is dat de kabel er op twee manier in past. Verkeerd kan dus niet meer.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel