Huawei ‘teast’ P9 met dubbele camera


Voor 6 april staat de introductie van de Huawei P9 gepland. In aanloop daar naar toe kliert Huawei ons nu met een plaatje waarop overduidelijk een dubbele camera is weergegeven. Geruchten over een dergelijke camera gingen al langer.

Huawei is geen onbekende met dubbele camera's achterop. Zo bracht het al eens eerder Honor 6+ uit die achterop dezelfde cameraopstelling gebruikt. Ook van de opvolger van de Huawei P8 wordt al langer gezegd dat deze achterop dubbel kan zien. Volgens geruchten past Huawei een dubbele 12 megapixel camera toe. Andere fabrikanten die een dubbele hoofdcamera toepassen gebruiken vaak afwijkende cameraresoluties. Dat is dan meestal in combinatie met verschillende lenzen om informatie zoals scherpte/diepte vast te leggen. Handig om later bijvoorbeeld de focus in een bestaande foto te veranderen. Al is het op dit moment nog niet duidelijk waarom Huawei een dubbele camera toepast. Het is ook goed mogelijk dat ze dit doen om de fotokwaliteit drastisch te verbeteren.

Huawei P9 teaser

We zullen tot woensdag 6 april moeten afwachten. Dan kondigt Huawei in Londen deze P9 naar alle waarschijnlijkheid aan. Andere specificaties van de Huawei P9 zijn een 5,2 inch Full HD-beeldscherm, een vingerafdrukscanner achterop, een nette 3.000 mAh batterij en een eigen gefabriceerde Kirin 950-processor met 3 GB aan werkgeheugen. Over de camera voorop bestaat nog wat onduidelijkheid. Deze is of 5 of 8 megapixel groot. Naast deze P9 wordt ook rekening gehouden met de komst van de P9 Lite en P9 Max. Prijzen zijn natuurlijk nog niet exact bekend maar ga uit van een bedrag van rond de 500 euro.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel