Patent toont vrijwel productieklare vouwbare Samsung-telefoon


Samsung experimenteert niet alleen met gebogen schermen, ze brengen er ook al enige jaren telefoons mee uit. Wat echter nog ontbreekt en waar wel reikhalzend naar uitgekeken wordt is een volledig opvouwbare telefoon.

Technisch zou het momenteel al mogelijk moeten zijn om een telefoon met vouwbaar scherm uit te brengen. Samsung's probleem is vooral de zoektocht naar een geschikte vormgeving. Wat zou het voordeel van zo'n opvouwbare telefoon moeten zijn? En hoe zou zich het hierin kunnen onderscheiden met de rest? Er zijn de afgelopen jaren al diverse patenten opgedoken die een inkijk gaven in Samsung's gedachten. Veel daarvan hebben wij echter nooit realiteit zien worden. Misschien gebeurt dat wel voor onderstaand patent.

Samsung patent opvouwbaar mobieltje

Het patent van 11 maart toont een enkel groot beeldscherm. Een gebruiker zou door aan de uiteinden te trekken hem kunnen uitschuiven waarna hij in twee delen dichtgeklapt kan worden. Hiermee zou Samsung de aloude clamshell vormgeving willen combineren met een monoblock. Zoals bekend zijn clamshells volledig verdwenen omdat gebruikers vandaag de dag de voorkeur geven aan een groot beeldscherm. Deze nieuwe vormgeving doet precies dat. Dat dit patent nu is opgedoken wil niet zeggen dat een productlancering op handen is. Samsung werkt zoals gezegd al langer aan vouwbare schermen. Eerst onder de naam 'Youm' en later onder Project V (ook wel Project Valley). Tot producten kwam het echter nooit. Het dichtstbij komen gebogen schermen waarmee ook de Samsung Galaxy S7 edge is uitgerust. Eind 2015 ging het gerucht dat de eerste opvouwbare Samsung-telefoon ergens begin 2016 het daglicht zou zien. Nu het inmiddels lente is lijkt die voorspelling niet uit te komen. Toch lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Samsung met een volledig opvouwbare smartphone komt.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel