Mogelijk volledig opvouwbare Samsung-telefoon in 2016


Gebogen en flexibele schermen zijn slechts een opmaak naar volledig opvouwbare telefoons. De eerste komt mogelijk begin 2016 uit en is afkomstig van Samsung. Dat bedrijf loopt momenteel vooraan met gebogen schermen.

Geruchten over een opvouwbare telefoons gaan terug tot 2008. Ze werden concreet toen Samsung in 2011 een video liet zien van een opvouwbare telefoon, toen nog een artist impression. In 2013 kondigde Samsung de Youm-serie aan waarin ook flexibele telefoons plaats zouden nemen. Het bleef echter toen beperkt tot schermen alleen. Inmiddels heeft Samsung ons de Galaxy Round gebracht met een gebogen scherm en inmiddels maakt het furore met de Galaxy S6 edge+.

Opvouwbare telefoon van Samsung

Toch blijven deze toestellen beperkt tot een gebogen scherm. De in januari 2016 aan te kondigen telefoon moet zelf ook opvouwbaar zijn. Hierdoor kun je een compactere telefoon krijgen met toch een groot beeldscherm. Intern zou het project bekendstaan als Project V(alley) en dit moet geen eenvoudige telefoon worden. Volgens berichten zou Samsung gebruik willen maken van de Snapdragon 820 van Qualcomm. Dat is op moment van schrijven de meest uitgebreide Qualcomm-processor.

Bron: Weibo.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel