HTC One A9 'Aero' volgens insider helemaal geen high-end model


Eigenlijk hebben we de afgelopen weken helemaal de optie niet besproken dat de HTC One A9 'Aero' geen high-end vlaggenschip zou zijn. Volgens insider @evleaks krijgt de A9 dankzij een Snapdragon 617 een heel ander karakter.

Qualcomm heeft de Snapdragon 617 op 15 september aangekondigd als mid-range processor. Deze chip bestaat uit 8 cores tot maximaal 1,5 GHz en ondersteunt 4G tot 300 Mbit/s. Volgens een tweet van @evleaks is de HTC One A9 'Aero' mogelijk de eerste die deze processor krijgt. Qualcomm zegt dat hij nog voor het einde van 2015 in telefoons terecht komt.

@evleaks over de HTC One A9

Andere specs zijn een 5 inch groot AMOLED-scherm met Full HD-resolutie, 2 GB aan werkgeheugen en een 13 megapixel camera. Eerder werd nog gesproken over een 20 megapixel camera met mogelijk Quad HD-resolutie scherm. Mocht dit bericht kloppen dan is de One A9 een heel ander toestel dan aanvankelijk werd gedacht. Er komen in totaal 6 kleuruitvoeringen en HTC hoopt het model in november in de winkel te hebben. Voorheen sprak HTC de mid-range markt aan met Desire-modellen maar die zijn veelal van plastic. Deze One A9 moet van metaal worden en tegen de 7 millimeter dik zijn.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel