HTC 10 wordt 12 april als “volgend vlaggenschip” aangekondigd


HTC heeft uitnodigingen verstuurd voor een event op dinsdag 12 april om 14 uur onze tijd. HTC laat er geen gras over groeien wat daar staat te gebeuren; de onthulling van haar volgende vlaggenschip.

De afgelopen weken heeft HTC al meerdere teasers verstuurd over deze HTC 10. Dit toestel moet de opvolger worden van de One-lijn maar dan met verbeterde eigenschappen en een geheel nieuw uiterlijk. Dat uiterlijk zal deels gebaseerd zijn op de One A9 met een knipoog naar de One M9. Voor het eerst in jaren lijkt HTC het aan te durven om grote veranderingen door te voeren. Zo zal hoogstwaarschijnlijk de naar voren gerichte BoomSound-speaker waar de One-serie jarenlang om bekend stond verdwijnen.

HTC 10 uitnodiging

Het zogenaamde #powerof10 event zal live te volgen zijn op de website van HTC. Wat we intussen weten over de 10 is dat deze vermoedelijk zal beschikken over een 5,15 inch Quad HD-scherm, een Snapdragon 820-processor van Qualcomm, een vingerafdrukscanner voorop met daar links en rechts van aanraakgevoelige bedieningstoetsen en mogelijk een 12,3 megapixel camera. Die zal zijn uitgerust met optische beeldstabilisatie en verbeterde autofocus, mogelijk laser autofocus. HTC zal met de vernieuwde 10 aansluiting proberen te vinden bij de Galaxy S7 van Samsung en natuurlijk de Apple iPhone 6s. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat dit model het bedrijf uit het slop zal trekken. Dat lijkt HTC zich ook te beseffen en daarom zet het momenteel sterk in Virtual Reality met producten zoals de Vive. Ook hiervan is het nog maar de vraag of ze helpen HTC om winstgevend te maken.


Prijsvergelijker HTC 10

Toon alle aanbiedingen van de HTC 10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel