Apple iPhone SE beleefde mogelijk slecht openingsweekend


Volgens cijfers van Localytics beleefde Apple met de iPhone SE het slechtste openingsweekend sinds 2012. Inmiddels zou de iPhone SE een marktaandeel hebben van 0,1% van alle iPhones. Ter vergelijking; de iPhone 6s stond na 1 weekend al op 2%.

Het meest populairst is momenteel de iPhone 6. Dat model neemt 33% in van alle actieve iPhones. De iPhone SE staat met 0,1% momenteel strak onderaan, zelfs nog onder de iPhone 4. Nu hoeft een langzame start niet meteen slecht nieuws te betekenen voor Apple. Het toestel is duidelijk niet bedoeld om mensen naar de winkels te laten rennen. Het is vooral bedoeld als alternatief voor overige 4-inch iPhones. Het marktaandeel daarvan bedraagt nog altijd een significante 36%.

iPhone SE openingsweekend cijfers

De iPhone SE moet het dus mogelijk hebben van de lange adem. De vraag is wel of mensen die momenteel nog op een 4-inch grote iPhone zitten niet liever naar een grotere verouderde iPhone willen. Het prijsverschil is mogelijk klein genoeg om die keuze te rechtvaardigen. Misschien verandert dat wel zodra de SE goedkoper wordt. Momenteel betaal je in Nederland voor het 16 GB model een stevige 474 euro. Voor 75 euro meer heb je ook een iPhone 6. Dat verschil wordt alleen maar kleiner als Apple eind dit jaar de iPhone 7 aankondigt.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone SE
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Space Grey
€ 259,00 € 259,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone SE


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel