Demonteren Apple iPhone SE bevestigt ontbreken 4G+


De mensen van Chipworks hebben alvast een iPhone SE opengeschroefd en kwamen tot de ontdekking dat de nieuwste iPhone van Apple niet de snelste 4G-snelheden aan kan.

De iPhone SE mag dan wel grotendeels dezelfde componenten van de iPhone 6s bevatten, er zitten ook uitzonderingen tussen. Uitzonderingen als in componenten die niet uit 2016 komen maar rechtstreeks uit 2011. En dat voor een telefoon die los 489 euro moet kosten. Maar het gaat hier om Apple en die mogen dit soort dingen doen, getuige de grote verkoopaantallen.

Apple iPhone SE 4G chip
Oude LTE-modem in de iPhone SE

Veel last ga je als gebruiker niet hebben van die gedateerde componenten. Het gaat bijvoorbeeld om de touchscreen-controller die we ook al in eerdere iPhones aantroffen. Nieuwer is wat dat betreft het LPDDR4 RAM-geheugen en ook de NFC-chip is niet ouder dan september 2015. Teleurstellend is de vondst van de Qualcomm MDM9625M, dat is een categorie 4 LTE-modem die daardoor met maximale snelheden van 150 Mbit/s overweg kan. Dezelfde chip vinden we in de iPhone 6 en 6 Plus, in diens opvolger paste het de snellere Qualcomm Snapdragon X7 (voorheen ook wel MDM9635M) toe die een categorie 6 modem is. Overigens gaan er geruchten dat Apple voor de iPhone 7 Qualcomm wil inruilen voor Intel om een LTE-modem te leveren. Gevolg van deze langzamere LTE-modem is dus dat hij niet overweg kan met het snellere 4G+ waarmee Nederlandse operators momenteel mee adverteren.

iPhone SE in Nederland

Apple denkt de iPhone SE vanaf 5 april in Nederland te kunnen leveren. De adviesprijs voor het instap 16 GB model bedraagt 489 euro maar in onze prijsvergelijker hebben we ook al een goedkopere aanbieder gevonden. Naast een 16 GB variant is er ook een grotere 64 GB versie. Wil je meer geheugen dan zul je moeten overstappen naar de grotere iPhone 6s die maximaal 128 GB aanbiedt.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone SE
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Space Grey
€ 229,00 € 229,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone SE


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel