Apple iPhone SE krijgt langzamere Touch ID uit iPhone 5s


Ondanks dat de Apple iPhone SE veel van dezelfde componenten krijgt uit de iPhone 6s is één daarvan toch afkomstig uit de oudere iPhone 5s. Namelijk de Touch ID-scanner die verantwoordelijk is voor het aflezen van een vingerafdruk.

Als Apple voor de iPhone SE juist gekozen had voor de Touch ID-scanner uit de iPhone 6s dan was deze sneller geweest. De Touch ID-scanner uit de iPhone 5s is namelijk een stuk langzamer. Je krijgt hierdoor iets minder snel toegang tot je iPhone en ook is de kans groter dat je zo nu en dan nogmaals je duim of vinger op de homeknop moet leggen wil hij hem correct uitlezen. Jammer maar heel erg is het niet. Over de eerste generatie Touch ID-scanners waren wij namelijk ook al erg positief.

Apple iPhone SE kleuren

Ondanks de ietwat verouderde Touch ID krijgt de SE wel een nieuwe A9-processor mee en ook de 12 megapixel iSight-camera met Live Photos herkennen we van de iPhone 6s. Wat dat betreft hebben we geen reden tot klagen. Dat geldt misschien wel voor de prijs. Omgerekend naar Amerikaanse Dollars betalen wij hier in Nederland namelijk bijna 150 dollar meer voor een 16 GB instapmodel. Dat is een verschil van ruim 37 procent meer. Nu is Apple zo groot en populair dat het zich niet hoeft te verantwoorden, maar feit is wel dat je dit prijsverschil niet louter aan de dollar- of eurokoers kunt wijten.

Special Edition

Overigens betalen mensen in India nog meer voor een iPhone SE. Daar komt de prijs vrijwel overeen met een iPhone 6s. Daar zal dus weinig reden zijn om voor de kleinere SE te gaan. Als je je trouwens afvroeg waar de 'SE' in 'iPhone SE' voor staat; Special Edition.


Prijsvergelijker Apple iPhone SE
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
16 GB Silver Refurbished
€ 128,00 € 128,00   Bekijk
Coolblue
64 GB White Tweedekans
€ 457,00 € 457,00   Bekijk
Coolblue
64 GB Black
€ 478,00 € 478,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone SE


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel