Apple kondigt met iPhone SE nieuw 4-inch groot model aan


Apple heeft tijdens een speciale Keynote de nieuwe 4 inch grote iPhone SE aangekondigd. Qua uiterlijk lijkt het toestel vrijwel gelijk op een iPhone 5s, plus wat nieuwe kleuren. De grote veranderingen zitten binnen.

Zoals verwacht kondigde Apple een nieuwe iPhone aan tijdens haar lente-event. De iPhone SE was grotendeels uitgelekt dus de verrassingen waren minimaal. Het toestel lijkt sterk op de iPhone 5s maar zal ook verkrijgbaar zijn in het nieuwere rose gold. Ondanks diezelfde looks zijn de toegepaste componenten wel nieuw. Zo past Apple dezelfde 12 megapixel camera toe als op de iPhone 6s. Zaken als Focus Pixels, Live Photos en 4K video zullen dus gewoon beschikbaar zijn. Achterop zit zelfs een dubbele flitser wat Apple zelf True Tone Flash noemt.

Apple iPhone SE prijs

Binnenin past Apple een A9-processor toe die wordt vergezeld door de M9-coprocessor. Deze combinatie is 2x krachtiger als de rekenkracht van de iPhone 5s. Op grafisch gebied is de A9 zelfs 3x krachtiger. Verwacht dus moeiteloos games te kunnen spelen. Daarnaast zal de iPhone SE Apple's eigen betaaldienst ondersteunen.

iPhone SE in Nederland

De Apple iPhone SE zal vanaf 24 maart te bestellen zijn en zal net als voorgaande iPhones eerst in een handjevol landen beschikbaar zijn waaronder Duitsland, Engeland en Frankrijk. Nederland volgt eind mei. Prijzen beginnen bij 399 dollar voor het 16 GB instapmodel. Er komt ook een grotere 64 GB versie maar groter dan dat is er niet. Europese prijzen zullen er waarschijnlijk niet om liegen. Denk aan rond de 450 euro. Met de introductie van de Apple iPhone SE zal een einde komen aan de verkoop van de iPhone 5s.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel