Zo schakel je de geheime Condensed-weergave in op de Samsung Galaxy S7


Ondanks dat Samsung flinke stappen heeft gezet met de introductie van thema's is toch niet iedereen fan van de TouchWiz-interface op de Galaxy S7. Sommigen vinden bijvoorbeeld de icoontjes te groot. Gelukkig is daar nu wat aan te doen.

Nu is het al mogelijk om het lettertype te verkleinen maar hierbij schalen de icoontjes niet mee. Met deze verborgen instelling verklein je naast tekst ook de icoontjes een slag zodat je meer content in beeld krijgt. Dit heet ook wel 'scaling' en het stelt fabrikanten in staat om op verschillende schermresoluties toch dezelfde gebruikservaring aan te bieden. Zoals bekend telt het beeldscherm van de S7 en S7 edge over 2.560 bij 1.440 pixels terwijl icoontjes en tekst op vrijwel dezelfde manier worden weergegeven als op een telefoonscherm van 800 bij 480 pixels. Die extra pixels worden dan niet gebruikt om meer informatie weer te geven maar juist om beelden scherper te maken.

Samsung Galaxy Stock en Condensed view

Om deze verborgen Condensed scaling-methode te activeren dien je eerst Nova Launcher te installeren en te openen. Ga naar het startscherm en selecteer 'Widgets'. Sleep de 'Activities' widget op het homescreen. Scroll naar 'Settings' en kies '.DisplayScalingActivity'. Er zal vervolgens een icoontje op je startscherm verschijnen waarop je moet klikken. Kies dan voor de 'Condensed' modus. Herstart vervolgens je S7. Na dit proces hoef je Nova Launcher niet meer te gebruiken.

TouchWiz

Het is wat onduidelijk waarom Samsung deze optie niet in haar eigen TouchWiz-schil heeft ingebouwd maar dat is mogelijk om gebruikers niet al teveel te bedelven met opties en instellingen. Het is niet uit te sluiten dat dit in de toekomst alsnog gaat gebeuren. Tot die tijd kun je de Nova Launcher-optie gebruiken. In onze reviews klagen we vaak over het te groot tonen van bijvoorbeeld de Google Play Store. Met deze verborgen Condensed-instelling is dat verleden tijd.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 199,00 € 199,00   Bekijk
Partly
32 GB Silver Refurbished
€ 239,00 € 239,00   Bekijk
Amazon
Gold
€ 487,91 € 487,91   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel