HTC draait alvast benchmark van haar nieuwe Nexus-telefoon

· 2 reacties


Als je als fabrikant met uitgekozen om het volgende Nexus-toestel te maken dan wil je natuurlijk wel weten hoe die het doet tegenover de concurrentie. Dat moet HTC gedacht hebben toen ze Geekbench op de Nexus M1 Marlin draaiden.

De uitkomst van die benchmark stelt ons echter voor nogal wat vragen. Zoals verwacht draait de Nexus M1 Marlin de nieuwste Android-versie (Nougat) en ook zien we een 5,5 inch Quad HD-scherm terug, maar ons oog valt op geheel iets anders. Het mag worden verwacht dat deze nieuwe Nexus, de grootste van het duo, van de beste specs zal worden voorzien. En toch zien we dat de processor op een wat terughoudende 1,59 GHz draait.

Geekbench Google Nexus Marlin

Er kunnen echter een paar redenen zijn waarom HTC de Nexus M1 zo laag klokt. Allereerst kan het zijn om ons te misleiden. Op zich scoort het toestel namelijk helemaal niet verkeerd, en dat op zo'n lage kloksnelheid. Stel dat die nog omhoog gaat dan belooft dat wat. Een andere mogelijkheid is dat HTC de batterij wil sparen ten koste van de processorsnelheid. We moeten dan iets inleveren op snelheid om een langere accuduur te bereiken. Er is nog een derde mogelijkheid, en dat is dat HTC momenteel test met de niet definitieve processor. Volgens het rapport zit er namelijk een Snapdragon 820 in de M1 en die staat op punt om opgevolgd te worden. Mogelijk heeft HTC die nog niet tot haar beschikking en het zou dan vervelend zijn als de uiteindelijke SoC dezelfde scores haalt als de Snapdragon 820. Tot slot kan er ook een heel praktische reden zijn voor de lagere kloksnelheid, misschien maakt Geekbench wel een fout. We zullen moeten wachten totdat Google de volgende Nexus-telefoons samen met Android 7.0 Nougat officieel maakt. Dat zal vermoedelijk ergens in het najaar gebeuren.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel