Toch verschil tussen Google Nexus Marlin en Sailfish

· 4 reacties


Voor het najaar staat een duo van nieuwe Nexus-telefoons gepland; de Marlin en Sailfish. Eerder ging men nog uit van een enkel verschil; het formaat. Oké, ook de schermresolutie maar dat was het dan wel. Nu zijn we daar niet zo zeker meer van.

Want nu claimt een bron dat de kleinere van het stel van plastic gemaakt zal zijn, terwijl de grotere juist van metaal is. Ook is er een nieuwe render verschenen van de 5,5 inch grote Marlin en die komt niet overeen met wat we eerder hebben gezien. Deze lijkt meer op een HTC 10 met gebogen glas en fraai metalen afwerking. Dat strookt dan wel weer met het gerucht dat de Marlin van metaal is en de 5,0-5,2 inch grote Sailfish van plastic.

Google Nexus Marlin

Deze materiaalkeuze zou niet vreemd zijn. Immers, de huidige lijn kent vrijwel dezelfde materialen. De kleinere Nexus 5X is van plastic terwijl de grotere 6P van metaal is. Qua specificaties wordt uitgegaan van een 12 megapixel hoofdcamera, 8 megapixel selfiecam, 4 GB aan werkgeheugen en een Snapdragon 820 of 821. Het is ook niet ondenkbaar dat de kleinere Sailfish de iets oudere 820 krijgt terwijl de meer high-end Marlin het met een 821 mag doen. De prijs van de Sailfish wordt geschat op boven de 350 dollar waarmee het naar alle waarschijnlijkheid geen enorm scherp geprijsd toestel wordt.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel