BlackBerry Neon/DTEK50 laat gezicht vroegtijdig zien


Voor deze week staan een tweetal nieuwe BlackBerry telefoons gepland. Eén daarvan laat z'n gezicht nu vroegtijdig zien. Het gaat om de BlackBerry Neon met typenummer DTEK50. En ondanks z'n nieuwigheid herkennen we er een ander toestel in.

BlackBerry roept namelijk de hulp in van TCT Mobile; de eigenaar van Alcatel. Niet alleen gaan zij de toekomstige BlackBerry modellen maken, deze Neon is een afgeleide van de Alcatel Idol 4. Alleen de achterkant lijkt ditmaal van een soort rubberachtig materiaal in plaats van glas. De kenmerkende speakers boven en onder het scherm zijn gebleven. De aankondiging van deze BlackBerry Neon staat later deze week gepland maar de bijbehorende pagina stond per ongeluk korte tijd online.

BlackBerry Neon

Daardoor weten we ook al een groot deel van z'n specificaties. Zo zit er binnenin een octacore-processor van Qualcomm (de Snapdragon 617) die samen met 3 GB aan werkgeheugen meer dan genoeg kracht heeft om Android 6.0 Marshmallow soepeltjes te draaien. Het scherm meet 5,2 inch in diagonaal en krijgt een Full HD-resolutie. We mogen dus aannemen dat het hier niet om een absoluut high-end vlaggenschip gaat. De camera achterop meet 13 megapixel en voorop is ruimte gemaakt voor een zeer degelijke 8 megapixel exemplaar. De batterij is 2.610 mAh groot en kan niet zelf vervangen worden. Wel kan hij snel opgeladen worden door Qualcomm's Quick Charge 2.0-techniek. Hiervoor gebruikt je een ouderwets vertrouwde microUSB-kabel. Een aankondiging wordt later deze week verwacht. Kun je echter nu al niet genoeg krijgen klik dan even op onderstaande bronlink, daar staan meer afbeeldingen.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel