Eerste spyshot toont Google Nexus Marlin van HTC


We hebben de eerst foto van Google's volgende Nexus-telefoon binnen. Het gaat om het toestel met codenaam Marlin van HTC. Echt veel wijzer worden we niet van het kiekje.

Naast een scherm zien we namelijk vrij weinig van het toestel. We zien virtuele bedieningstoetsen maar daar houdt het wel een beetje bij op. Een verrassing is dat echter ook niet echt, ook vorige Nexus-toestellen beschikten daarover. Als we wat spelen met de belichting van de foto vermoeden we ook dat hij in een hoesje zit. We kunnen dus zelfs met het nodige inbeeldingsvermogen weinig zinnigs zeggen over de Marlin.

HTC Nexus Marlin

We zien verder dat de Marlin draait onder Android N wat inmiddels bekendstaat als Android 7.0 Nougat. De security update dateert van 5 juli, de site van Android leert dat op die datum inderdaad de laatste update plaatsvond. We zullen het dus moeten doen bij eerdere geruchten over het toestel. Denk dan aan een 5,5 inch scherm met Quad HD-resolutie, 12 megapixel camera en 3.450 mAh grote batterij. Deze camera zou dezelfde zijn als in de Nexus 6P. Qua processor gokken we op een Snapdragon 821 met 4 GB. De bron schrijft verder nog dat de Marlin een volledig metalen uiterlijk krijgt vergelijkbaar met de HTC 10. Daarmee worden eerdere geruchten tegengesproken over een deels metalen en deels glazen achterzijde. Ook denkt de bron dat de cameramodule niet uit zal steken. Verder wordt een uitvoering van tenminste 128 GB verwacht.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel