“Apple iPhone 7 vanaf 16 september in de winkel, naam mogelijk iPhone 2016”


Volgens kenner Evan Blass ligt de volgende generatie iPhone vanaf vrijdag 16 september in de winkel. Nederland volgt mogelijk later. Mogelijk hebben we het dan niet over de iPhone 7 maar over de iPhone 2016.

Een naamswijziging zou opvallend zijn, Apple past al jaren een soortgelijk naamschema toe. Nu ging al het gerucht dat Apple daar volgend jaar vanaf zou stappen omdat de iPhone 7s een radicale vernieuwing zou worden. Een -s iPhone doet dan mogelijk afbreuk aan die gedachte. Mogelijk volgt een naamswijziging dus sneller dan gedacht, zo doen de tweets van @evleaks tenminste vermoeden. Hij spreekt duidelijk over een "iPhone 2016". Ook denkt hij te weten wanneer de volgende iPhone in de winkels ligt.

iPhone 2016 @evleaks

Vrijdag 16 september moet dat gebeuren. Toch ligt het toestel hier dan niet in de winkel, zo is de gedachte. Nederland volgt meestal in het tweede rijtje landen waar de nieuwe iPhone verkrijgbaar is. Wie toch eerder een exemplaar in handen wil hebben zal naar Duitsland of Frankrijk moeten rijden. Al langer lijkt het er sterk op dat de volgende generatie iPhone weinig spectaculaire verschillen heeft met de huidige iPhone 6s. De verschillen die er wel zijn vallen vooralsnog niet erg in de smaak. Zo verdwijnt hoogstwaarschijnlijk de koptelefoonaansluiting. Groter zijn de verschillen bij het grotere Plus-model. Die krijgt hoogstwaarschijnlijk een dubbele camera. Welke toepassingen Apple daar voor bedacht heeft moeten we nog afwachten. Veel is daar niet over bekend. Zo past Huawei bijvoorbeeld een aparte zwart/wit-camera toe in de P9 om daarmee scherpere foto's te maken. Vroeger werden dubbele camera's ook wel gebruikt om 3D-opnames te maken. Het wachten is op Apple's officiële keynote voordat we daar duidelijkheid over hebben.


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 286,00 € 286,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel