Sony meldt grote klant voor duo camera-systeem


Sony heeft tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers onthuld een grote klant binnen gehaald te hebben voor haar dual camera-systeem. Van Apple gaan al langer geruchten dat ze een iPhone met een tweetal camera's willen uitbrengen.

De camera's van Sony treffen we in tal van smartphones aan, niet alleen die van Sony zelf. Ook Apple maakt voor de iPhone gebruik van de sensors van Sony. En sinds de overname van de cameradivisie van Toshiba bezit het bedrijf ook een dual-camera. In de toelichting van de cijfers bevestigde Sony dat vanaf volgend jaar die geld in het laatje gaat brengen dankzij een grote smartphonespeler.

Dual camera systeem
Een dubbele camera biedt nieuwe mogelijkheden

Van de Apple iPhone 7 Plus gaat het gerucht dat er een uitvoering komt met dual camera. Apple bezit hier al een patent op en heeft met de overname van LinX voldoende expertise in huis om dit realiteit te laten worden. De mededeling van Sony dat de duo camera-producten vanaf 2017 een vlucht zullen nemen past in de releaseplanning van de iPhone. Apple presenteert normaliter rond september haar nieuwe generatie iPhones. Apple zou de tweede camera kunnen gebruiken als zoom maar het is ook mogelijk om na het schieten van de foto de focus te verleggen.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel