Analist: Apple iPhone 7 Plus krijgt dubbele iSight-camera


Normaal grijpt Apple de -s update aan om haar iPhone-camera van een flinke upgrade te voorzien maar volgens analist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 7 Plus een dubbele iSight-camera achterop. De reguliere iPhone krijgt die functie niet.

Vreemd is dat niet want ook momenteel kennen de iPhone 6s Plus en iPhone 6s een wezenlijk verschil. De eerste heeft namelijk optische beeldstabilisatie, de laatste moet het stellen met digitale stabilisatie. Voor komend jaar krijgt de grotere iPhone dus mogelijk nog een extra functie. Zo denkt tenminste KGI-analist Ming-Chi Kuo die het vaker bij het juiste eind had.

Apple iPhone 6s Plus duo camera
Dubbele camera op de iPhone 7 Plus?

Hij komt tot een dergelijke conclusie nadat Apple vorig jaar het Israëlische bedrijf LinX overnam. De techniek die zij ontwikkelden is in staat om hoge kwaliteit foto's uit meerdere sensoren te produceren. Apple zou zelf al sinds 2014 experimenteren met een dubbele iSight-camera. Echt nieuw in de telefoonwereld is het idee niet. Zowel HTC, Huawei als LG brachten eerder al telefoons uit met twee hoofdcamera's. Sommigen werden niet zozeer gebruikt om betere foto's te krijgen maar om later de focus te verleggen of om 3D-foto's te schieten. Of Apple ook die functies wil toepassen is nog onduidelijk. Kuo verwacht dat Apple een 'normale' iPhone 7 Plus uitbrengt en één met een dubbele camera. Die laatste krijgt hoogstwaarschijnlijk een hogere prijs. De lancering van de iPhone 7 en 7 Plus staat overigens pas ergens rond september gepland.

Via: AppleInsider.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 286,00 € 286,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Silver
€ 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel