LG lanceert 2 vlaggenschepen na teleurstellend jaar


LG zag de verkoop van smartphones het afgelopen jaar stagneren. Het verkocht er ruwweg evenveel van als in 2014. Reden voor het bedrijf om de strategie onder de loep te nemen. Voor heel 2016 komen er slechts 2 nieuwe vlaggenschepen uit.

Het is dan veilig om te stellen dat we het hebben over de opvolger van de G4 en de V10. De opvolger van die eerste wordt komende maand verwacht dus voor heel 2016 volgt er nog één lancering. Van een high-end vlaggenschip tenminste, eenvoudiger smartphones blijven gewoon komen. LG ziet zichzelf genoodzaakt tot deze koerswijziging na het verkopen van 59,7 miljoen smartphones in 2015. Het jaar daarvoor bedroeg dat nog 59,1 miljoen.

LG V10 stand
Komend jaar maar 2 vlaggenschepen bij LG

En alhoewel dat een kleine stijging is is het niet genoeg voor LG. Dat komt vooral omdat LG geen geld verdient aan haar smartphone-tak. Vorig kwartaal bedroeg het verlies zelfs 36 miljoen dollar. Nu verkoopt LG meer dan telefoons alleen dus echt in de problemen is het niet. Toch is het reden voor zorgen en daarom slechts twee nieuwe vlaggenschepen voor heel 2016. Dat betekent dus mogelijk het einde van de grote G Pro en gebogen G Flex-lijn. Soortgelijke berichten kwamen eind vorig jaar ook al tot ons, dus echt een grote verrassing is het niet. Het nieuwe besluit is wel spijtig voor mensen die van gebogen beeldschermen in hun telefoon houden. Het ziet er niet naar uit dat we die in 2016 van LG krijgen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel