4 inch grote Apple iPhone 5se mogelijk krachtiger dan gedacht


Apple's nieuwe 4 inch grote iPhone wordt mogelijk een stuk krachtiger dan gedacht. De iPhone 5se krijgt in tegenstelling tot eerdere berichten mogelijk toch de nieuwere A9-processor. Net als de iPhone 6 die het toestel bovendien gaat vervangen.

Want als Apple de iPhone 7 heeft onthuld zal het de iPhone 6 en 6 Plus met pensioen sturen. De iPhone 7, 6s, 6s Plus en 5se zullen dan het iPhone-assortiment uitmaken. Die laatste zal dankzij z'n A9-processor en M9-co-chip even krachtig zijn als de iPhone 6. Opvallend want het toestel hoeft vanwege z'n 4 inch scherm flink minder pixels aan te sturen. Dat was dan ook de reden waarom eerder gedacht werd dat Apple van de oudere A8-chip gebruik zou maken.

Apple A9 processor
Apple overweegt dezelfde A9-chip als in de iPhone 6s

Omdat dat Apple vermoedelijk gebruik zal maken van de Apple A9-chip krijgt het toestel een functie die het samen met de iPhone 6s introduceerde. Always-on-Siri zal ook op de 5se ook beschikbaar zijn. Siri luistert hierdoor altijd naar de woorden "Hey Siri!" ook als je de iPhone niet aan het stroom hebt liggen. Apple laat de A9-chip door zowel Samsung als TSMC maken. Uit eerdere benchmarks bleek dat er een licht verschil zit tussen beide chips. Bij welke leverancier Apple de A9-chip besteld voor de iPhone 5se is onbekend. Algemeen aangenomen wordt dat Apple de iPhone 5se ergens in maart wereldkundig zal maken. Qua opslag valt er te kiezen uit 16 en 64 GB zo denkt 9to5mac. Voor meer opslag moet je bij de iPhone 6s of 7 zijn.


Prijsvergelijker Apple iPhone SE
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
64 GB Black Tweedekans
€ 424,00 € 424,00   Bekijk
Coolblue
64 GB Black
€ 469,00 € 469,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone SE


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel