“Nieuwe 4 inch grote iPhone heet iPhone 5e”


Vergeet de naam iPhone 7c of 6c, de nieuwe 4 inch grote iPhone gaat volgens geruchten Phone 5e heten waarbij de 'e' staat voor 'enhanced'. De iteratie op de iPhone 5 krijgt een A8-processor die inmiddels al verouderd is en komt mogelijk in maart.

Het nieuwe bericht is afkomstig uit China. Apple laat daar traditiegetrouw haar iPhones maken dus erg vreemd is dat niet. De bron denkt zeker te weten dat de nieuwe 4 inch grote iPhone de naam iPhone 5e meekrijgt. Tot nu toe gebruikte Apple de toevoeging -s voor 2e generatie iPhones en -c voor de plastic variant. Mogelijk komt daar nu de -e variant bij dat staat voor enhanced, vrij vertaald staat dat voor verbeterd. Er gaan al lange tijd geruchten over een nieuwe 4 inch grote iPhone die daarmee in de voetstappen treedt van de iPhone 5s. Dat was het laatste model met dit schermformaat.

Apple iPhone 5e kleuren

Terwijl veel mensen 4 inch toch echt te klein vinden om fatsoenlijk mee te werken zijn er ook veel mensen die er bij zweren. De iPhone 6 en 6s zijn vergroot naar 4,7 inch en vallen voor een grote groep mensen af. Apple zou het toestel in maart uitbrengen. Nieuw is het bericht dat de iPhone 5e is uitgerust met een Apple A8-processor. Eerder nog was de nieuwere A9 de aangewezen processor. Deze krijgt net als de iPhone 5s de beschikking over 1 GB aan RAM-werkgeheugen. Ook de 8 megapixel cameraresolutie blijft gelijk. Wel krijgt het nieuwe model de beschikking over NFC en daarmee Apple Pay. Mogelijk biedt Apple de iPhone 5e aan in twee geheugenuitvoeringen; 16 en 64 GB. Een grotere 128 GB lijkt dus te ontbreken. Zoals wel vaker bij Apple-producten zit er een stevig prijskaartje aan de iPhone 5e. Prijzen beginnen bij 3.288 yuan, omgerekend 460 euro. Maar kijk niet op als die in de praktijk hoger dan 500 euro uitvalt. Apple hanteert altijd ruime wisselkoersen.

Bron: MyDrivers
Afbeelding: 9to5mac.com


Prijsvergelijker Apple iPhone SE
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Space Grey
€ 259,00 € 259,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone SE


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel