Android 7.0 Nougat krijgt nieuwe launcher

· 1 reactie


Alhoewel Google de volgende Android-versie al officieel heeft aangekondigd en we ook al tal van demonstraties hebben gezien blijkt nu dat we nog niet alles weten. Zo krijgt Android Nougat mogelijk een geheel andere launcher.

Om in de lijst met geïnstalleerde applicaties te komen (de app drawer) trek je nu de onderste balk met icoontjes omhoog. Hierdoor verdwijnt de zogenaamde app drawer-knop waarmee er direct ruimte ontstaat voor een extra snelkoppeling. De app drawer sluiten gaat enigszins vergelijkbaar alleen moet het venster dan omlaag getrokken worden. Ook de zoeken-widget gaat op de schop. Die bestaat nu niet meer uit een brede zoekbalk maar is nu gereduceerd tot een knop links van het scherm. Links van het homescreen zit wel nog steeds de Google Now-pagina.

Nieuwe Android 7.0 Launcher en App Drawer

Alhoewel deze nieuwe launcher onderdeel lijkt van het nieuwe Android 7.0 Nougat is het volgens de bron nog allerminst zeker dat het alle Nougat-telefoons zal bereiken. Er bestaat namelijk nog een kans dat de launcher alleen op nieuwe Nexus-telefoons gebruikt gaat worden. Dat worden dan de Marlin en Sailfish die beiden door HTC gemaakt worden. Die zien we mogelijk gelijktijdig met de release van Android 7.0 Nougat. Dat moet ergens tussen augustus en september gebeuren al zijn er tongen die beweren dat dit begin augustus moet gebeuren.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel