Automatische updates Android N alleen voor nieuwe telefoons


Een belangrijke nieuwe functie van Android N zijn de automatische updates. Probleem is alleen dat het technisch lastig is om dit bij bestaande toestellen te doen, gevolg is dat alleen nieuwe Android-telefoons het hebben.

Op vragen van Android Police bevestigt Google dat om automatische updates te ondersteunen een telefoon over een dubbele systeempartitie moet beschikken. Huidige Android's hebben dat niet en om dat later alsnog te doen is vrij lastig. Eenvoudiger is het om een telefoon volledig opnieuw in te richten bijvoorbeeld na het terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Omdat dit niet erg gebruiksvriendelijk is heeft Google ervoor gekozen, althans voor de huidige Nexus-telefoons, om de automatische updates in Android N uit te zetten.

Android N split screen
Naast automatische updates is ook multi-window een nieuwe functie in Android N

Nieuwe Android N-telefoons zullen vanuit de fabriek met een dubbele systeempartitie zijn uitgerust waardoor automatische updates meteen goed werken. Het automatisch kunnen updaten van Android N betekent niet dat updates sneller op je Android-telefoon binnenkomen. Het is wel zo dat zodra een update beschikbaar is deze automatisch en dus zonder melding op de achtergrond uitgevoerd kan worden. Android N kent naast automatische updates nog meer verbeteringen en nieuwe functies. Eén daarvan is multi-window (split-screen) waarbij je meerdere apps gelijktijdig in beeld kunt draaien.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel