Google presenteert Duo: veilig videobellen tussen iOS en Android


Drie maanden na z'n introductie staat Google Duo klaar in de App Store voor gebruikers van Android en iOS-apparaten. De app wordt de komende dagen voor iedereen ter wereld beschikbaar gesteld.

Google Duo is een app om mee te videobellen. Gebruikers hoeven zich vooraf niet te registreren en je kunt bellen naar zowel Android als iPhone-gebruikers. Aanmelden gaat via je telefoonnummer. Uniek aan Google Duo is dat je de beller nog voordat je opneemt kunt zien. Zo moet je volgens Google beter kunnen inschatten of je een gesprek wilt aannemen of niet. Google Duo kan moeiteloos omschakelen van WiFi naar een mobiel netwerk of andersom. De videoresolutie gaat afhankelijk van het verbindingstype omhoog of omlaag. Zo beperk je maximaal je dataverbruik. De maximale videokwaliteit is HD (720p).

Google Duo is een alternatief van Apple's FaceTime dat alleen werkt tussen iOS-apparaten. Skype van Microsoft kan ook worden gezien als alternatief al heb je daar wel een account voor nodig. Duo heeft dan weer als voordeel dat alle communicatie van encryptie is voorzien, end-to-end om precies te zijn. Google Duo staat al in de App Store van Apple en Google's Play Store maar is nog niet voor iedereen te downloaden. De app wordt de komende dagen voor iedereen vrijgegeven. Tot die tijd kun je je al wel registreren om een melding te krijgen zodra de app te downloaden is.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel