Gorilla Glass 5 op Samsung Galaxy Note 7 blijkt stuk krasgevoeliger


De mensen van JerryRigEverything testen al een tijdje mobiele telefoons onder andere op krasbestendigheid. Wij keken vooral uit naar de Note 7 omdat die als eerste gebruik maakt van Gorilla Glass 5. De resultaten zijn opvallend te noemen.

Gorilla Glass 5 werd eind juli 2016 door Corning aangekondigd en het moet vooral extra bescherming bieden tegen vallen. Tot 80% van de valpartijen tot 1,6 meter komt er zonder kleerscheuren vanaf. Of beter gezegd; zonder scherven. Blijkbaar gaat die extra valbescherming wel ergens ten koste van; het glas is stukken krasgevoeliger dan z'n voorganger. Iets waar de Samsung Galaxy Note 7, die als één van de eersten gebruik maakt van Gorilla Glass 5 nu hinder van ondervindt. In een krastest van Jerry Rig scoort het toestel net iets beter dan plastic maar beduidend minder dan Gorilla Glass 4.

In zijn testen maakt Jerry gebruik van pennen op de hardheidsschaal van Mohs. Hoe lager hoe zachter het materiaal. Zo is 1 talk en een 10 staat voor diamant. Al vanaf een niveau 3 begint het scherm van de Note 7 lichte krassen te vertonen. Dat is dus één stak harder dan plastic en dus niet echt krasbestendig. De Samsung Galaxy S7 edge met Gorilla Glass 4, evenals andere moderne smartphones halen met gemak een 5 zonder blijvende schade. Gevolg is dat wie een krasvrije Galaxy Note 7 wil houden genoodzaakt is een screenprotector te gebruiken. Op zich niet het einde van de wereld maar wel een teruggang die je niet meteen wilt hebben.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel