Lenovo brengt Motorola Moto Z en Z Force uit met opklikbare covers


Het Chinese Lenovo is alweer een poos eigenaar van Motorola. Ze proberen de glans van het merk terug te brengen en daar moet de nu aangekondigde Motorola Moto Z en de robuuste Moto Z Force voor zorgen. Bijzonder zijn de opklikbare modules.

De Moto Z en Moto Z Force krijgen ieder een vrij eigen smoel mee. Onderaan het scherm zien we een vierkante vingerafdrukscanner die daarnaast geen andere functie kent. Het gaat hier dus niet om een knop zoals wel bij diverse Samsung-modellen het geval is. Bijzonder is ook hoe dun de Motorola Moto Z is. Met 5,19 millimeter is het bepaald geen dikke telefoon. Doordat het scherm 5,5 inch groot is en dus een groot oppervlakte beslaat is de batterij niet onnodig klein geworden. Deze komt uit op 2.600 mAh wat overigens nog steeds niet erg groot is voor een dergelijke smartphone. Overigens krijgt de Moto Z Force wel een dikker exemplaar mee van 3.500 mAh. Die Moto Z Force is dan ook iets dikker en dat heeft alles te maken met het robuuste en valbestendige scherm.

Motorola Mmoto Z met Moto Mods

Moto Mods

De echte pluspunten van beide modellen vinden we achterop. Dankzij een magnetische connector kunnen er speciale covers opgeklikt worden; zogenaamde Moto Mods. Tijdens de introductie werden er meteen al een aantal aangekondigd. Zo is er een projector, een JBL speaker met kickstand en een 2.220 mAh powerpack. Ook komen er diverse esthetische covers puur om je toestel op te fleuren. Denk dan aan een lederen cover. Deze heten officieel Style Shell Mods. Bedrijven kunnen straks zelf aan de slag om zelf Moto Mods te maken. Dit maakt de Z en Z Force niet echt modulair maar hij is later wel uitbreidbaar.

Moto Mods
Een projector en de JBL-speakers module

Andere specificaties van de Motorola Moto Z zijn in lijn met andere vlaggenschepen. Zo is er een Quad HD-resolutie AMOLED-scherm, een Snapdragon 820 met 4 GB aan RAM-werkgeheugen en een 13 megapixel camera met laser autofocus. De camera is bovendien voorzien van een keurige lichtsterke f/1.8 lens. Er zijn uitvoeringen van 32 en van 64 GB groot en beiden kunnen met een microSD-kaart tot 2 TB uitgebreid worden. De Moto Z Force verschilt naast de iets dikkere behuizing en batterij over een ShatterShield-scherm en een hogere resolutie 21 megapixel camera. De lens en de functies blijven gelijk. Beide toestellen beschikken over een USB Type-C aansluiting en kunnen snel opgeladen worden dankzij de TurboPower-techniek. Wat echter ontbreekt is een 3,5 millimeter audio jack-aansluiting. Je kunt je vertrouwde koptelefoon alleen aansluiten met een USB-converter.

Prijzen van beide modellen zijn we nog niet tegengekomen. Lenovo is wel voornemens om beiden vanaf de zomer in de winkels te hebben. We houden de beschikbaarheid en prijs voor je in de tussentijd in de gaten.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel