HTC Desire 830 met Dual SIM komt in juli naar Nederland


Begin mei kondigde HTC de Desire 830 aan met Dual SIM en al vanaf dat moment waren we vrij positief over het toestel. We wisten toen alleen nog niet wanneer hij naar Nederland toe zou komen. Nu weten we dat wel, en ook hoeveel hij gaat kosten.

De Desire 830 mag dan wel onder de Desire-reeks zijn uitgebracht, hij beschikt over veel eigenschappen die we juist bij uitgebreidere One-modellen verwachten. Zo zijn er twee naar voren gerichte speakers met Dolby-geluid, een UltraPixel selfiecamera met lichtgevoelige lens en een krachtige octacore-processor met veel werkgeheugen. En met een adviesprijs van 349 euro wat ook nog eens niet zo gek is. Vanaf 1 juli 2016 zal het toestel in slechts één kleur verkrijgbaar zijn; Black Gold.

HTC Desire 830 kleuren
Ondanks deze vrolijke kleuren komt alleen de zwart/gouden uitvoering hier uit

We schreven al kort iets over z'n eigenschappen. Hierbij hebben we het nog niet gehad over het 5,5 inch grote Full HD-scherm. Voor een HTC-telefoon is dat relatief groot. De camera achterop is er één met 13 megapixel. Op zich niet heel erg spectaculair wil het niet dat deze voorzien is van optische beeldstabilisatie, ook wel OIS genoemd. Hiermee schiet je in de praktijk scherpere foto's, zelfs met een trilhandje. Ook helpt het om bij schemer betere foto's te maken. Hierbij schiet de lens ook te hulp; met een maximale aperture van f/2.0 is deze vrij lichtsterk. Diezelfde lens vinden we trouwens terug aan de voorzijde. Ook positief is de hoeveelheid RAM-werkgeheugen. Met 3 GB zit dat wel goed. Meerdere apps tegelijkertijd draaien zonder problemen. Jammer is alleen wel dat de HTC Desire 830 eerst geleverd wordt met het verouderde Android 5.1 Lollipop. Of er een udpate naar Marshmallow aan zit te komen is nog onbekend.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel