HTC Desire 830


HTC Desire 830
HTC Desire 830 zwart goud onderkant
HTC Desire 830 zwart goud linkerzijkant
HTC Desire 830 zwart goud achterkant rechterzijkant
HTC Desire 830 zwart goud achterkant
HTC Desire 830 zwart goud rechterzijkant
HTC Desire 830 zwart goud bovenkant
HTC Desire 830 voorkant linkerzijkant zwart goud
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
5,5 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten HTC Desire 830

 • Luide naar voren gerichte BoomSound-speakers
 • Camera met beeldstabilisatie en lichtsterke lens
 • UltraPixel-selfiecam voor prima selfies in het donker
 • Relatief krachtige processor
 • Batterij geschikt om snel op te laden

Minpunten HTC Desire 830

 • Snellader zit helaas niet in de doos

De HTC Desire 830 in het kort

De HTC Desire 830 is een Dual SIM-telefoon van HTC met een interessant uiterlijk. Zo is hij niet in één egale kleur gespoten, hij bestaat uit twee kleuren. Dat klinkt misschien niet als veel maar hij valt hierdoor wel op in het hedendaagse telefoonlandschap.

Nadruk op de hoofdcamera

De Desire 830 is voor een zogenaamde mid-range telefoon (of telefoon in het middensegment) voorzien van een opvallend goede camera. Natuurlijk klinkt 13 megapixel niet heel erg hoog maar hij is wel voorzien van optische beeldstabilisatie. Dat is een techniek om onbedoelde bewegingen te compenseren. Omdat je je telefoon nooit helemaal perfect stil houdt is dat erg handig om toch scherpe foto's te schieten. Ook interessant is de lens die HTC voor de camera van de 830 gezet heeft. Die kent een maximale opening van f/2.0. Bij dit zogenaamde f-getal geldt; hoe lager hoe beter. Beter als in er komt meer licht doorheen dan gebruikelijk. Waar de concurrentie vaak op f/2.2 of zelfs hoger zit krijg je bij de HTC Desire 830 dus een camera die erg lichtgevoelig is. Je hoeft hierdoor niet snel terug te grijpen naar de flitser. Die is trouwens wel gewoon aanwezig voor het geval dat.

Belangrijkste HTC Desire 830 specificaties

 • Ondersteuning voor dubbele nanosimkaart
 • Groot Super LCD touchscreen van 5.5 inch groot met Gorilla Glass
 • Krachtig naar voren gericht BoomSound-geluid
 • Relatief krachtige MediaTek helio X10-processor op 1,5 GHz + 3 GB aan werkgeheugen
 • 32 GB opslaggeheugen, uitbreidbaar tot 2TB
 • 13 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en f/2.0 lens
 • Snel mobiel 4G-internet
 • Bekijk alle HTC Desire 830 specs

Gastrol voor de selfiecamera

Voorop zit een camera die we veelal van de duurdere HTC's kennen. Het gaat om de zogenaamde UltraPixel-camera. Die bleek als hoofdcamera niet erg geschikt omdat hij qua resolutie tegenviel. Voor een selfiecamera blijkt de techniek juist erg geschikt. Hij schiet namelijk ook in het donker nog goeie foto's dankzij de extra grote pixels van 2 micron. Ook hier treffen we dezelfde f/2.0 lens aan alleen ontbreekt wel autofocus. Macrofoto's zul je er dus niet mee kunnen maken maar je gebruikt een selfiecamera ook niet om insecten te fotograferen. Wat dat betreft is het handiger om te weten dat de selfiecamera ook een Live Make Up-functie kent. Je hoeft niet eerst door PhotoShop om je foto's op Snapchat te plaatsen. Naast Live Make-up zitten er trouwens nog meer selfie-functies op de Desire 830. Te denken valt aan Auto selfie en Selfie Timer.

HTC Desire 830 voorkant linkerzijkant zwart goud

Met speciale vermelding voor de specs

Ook qua andere eigenschappen lijkt het op papier wel goed te zitten bij de Desire 830. Zo zit er voorop een dubbele speaker. Deze zogenaamde BoomSound-speakers brengen vrij krachtig geluid voort. Je omgeving is bij deze gewaarschuwd. Sluit je toch een koptelefoon aan dan kun je genieten van Dolby Audio Surround dat een 5.1 effect kan simuleren. Muziek klinkt rijker en tekst klinkt zuiverder. Binnenin de HTC Desire 830 is ruimte voor twee simkaarten en blijkbaar was er nog voldoende ruimte voor een relatief krachtige octa-core processor. Dat is een rekenkrachtbron bestaande uit acht cores die allemaal voor je aan het werk gaan. Het toestel ondersteunt snel 4G-internet zodat je onderweg snel muziek kunt downloaden en foto's kunt uploaden. De batterij is met 2.800 mAh zeker niet aan de kleine kant en kan bovendien snel opgeladen worden met een 5V/1.5A oplader. Helaas zit die niet standaard in de doos.


Concurrenten van de HTC Desire 830

Vergelijk de HTC Desire 830 met deze producten


Praat mee over de HTC 830