Honor 5A is nieuwe budget phablet


Huawei heeft in China zojuist de Honor 5A aangekondigd. Het gaat hier om een 5,5 inch grote smartphone, ook wel phablet, met een keurige processor en Android 6.0 Marshmallow. Maar het is vooral de prijs die de show steelt.

Omgerekend beginnen de prijzen namelijk vanaf 110 euro. Tellen we daar de BTW nog eens bij op dan kom je uit op 130 euro. Geen geld natuurlijk voor een 5,5 inch Android-smartphone met HD-scherm, 13 megapixel camera, 8 megapixel selfiecam, 4G en Dual SIM-ondersteuning, een 1.2 GHz Snapdragon 617 octacore-processor en een niet onaardige 3.100 mAh batterij. Het toestel werd weliswaar in China gepresenteerd maar Honor-modellen zijn ook hier gewoon verkrijgbaar.

Honor 5A camera

Er is alleen een uitvoering van 16 GB verkrijgbaar maar dat kan te allen tijde uitgebreid worden met een microSD-kaartje tot 128 GB. Er valt wel te kiezen qua kleur; op dit moment zijn dat alleen zwart en wit maar dat wordt binnenkort uitgebreid naar ook blauw en goud. Op het cameragebied is er nog te vertellen dat de lens een keurige aperture kent van f/2.0 en die treffen we ook aan de voorkant aan. De camera is dus op papier vrij goed in donkere omstandigheden al is er altijd een LED-flitser om voor de nodige extra verlichting te zorgen. Zoals vaker bij Huawei en Honor-modellen draait hij bovenop Android de eigen EMUI-schil die bij de 5A is uitgekomen op versie 4.1. Wanneer we de Honor 5A hier in Nederland of Europa gaan aantreffen is iets wat we voor je in de gaten moeten houden. Doordat we dagelijks het assortiment van ruim 50 webshops voor je scannen komen we daar vanzelf achter.



Praat mee over dit artikel