“Ook Samsung Galaxy S8 krijgt dubbele camera”


In navolging van Huawei en mogelijk Apple komt Samsung straks ook met een smartphone voorzien van dubbele hoofdcamera. De Galaxy S8 moet pas in het voorjaar uitkomen maar nu al lijken enkele specs bekend.

Samsung zou naast haar eigen 12 megapixel sensor ook een 13 megapixel sensor van Sony toepassen. Mogelijk gebruikt het deze opstelling om diepte-informatie op te slaan waardoor na het schieten van een foto alsnog de focus veranderd kan worden. Mogelijk wordt de dubbele camera op de Apple iPhone 7 Plus voor eenzelfde reden gebruikt. Dit is wel wezenlijk anders dan bij de Huawei P9 waar de tweede camerasensor vooral gebruikt wordt om scherpere en kwalitatief betere foto's te schieten.

Samsung Galaxy S8 specificaties

Het is niet de enige camera die op de S8 een upgrade krijgt. Zo gaat volgens dezelfde geruchten de resolutie van de selfiecam omhoog van 5 naar 8 megapixel. Ook krijgt het vlaggenschip voor 2017 mogelijk dezelfde irisscanner uit de Note 7. Dit is dan een aanvulling op de vingerafdrukscanner die dan als alternatief gebruikt kan worden. Het gerucht is trouwens afkomstig van een bekende lekker die vaker correcte info via Weibo verspreidt. Zijn trackrecord is alleen niet 100% correct; zo voorspelde hij eerder nog een drukgevoelig scherm voor de S7. Inmiddels weten we dat dat niet klopt. Neem dit gerucht dus wel met een korreltje zout.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel