HTC One A9 krijgt binnenkort opvolger in de vorm van de A9s


Toen HTC eind 2015 de One A9 aankondigde gingen er wel wat wenkbrauwen in standje 'frons'. Het toestel leek wel erg op een iPhone. Diens opvolger doet daar mogelijk nog een schepje bovenop, tenminste als het om z'n naam gaat.

Want met een naam als de One A9s kopieert HTC nu ook de naamgeving van iPhones. Ons maakt het weinig uit, wij vonden de A9 wel een fijne telefoon. Wat dat betreft dus goed dat hij een opvolger krijgt, al lijken de verschillen op het eerste gezicht wat minimaal. Qua uiterlijk is het HTC-logo boven de vingerafdrukscanner verdwenen. Ook de camera is verschoven, die zit bij de A9s in de hoek.

HTC One A9s

HTC lijkt verder nog wat geschoven te hebben met de sensoren boven het beeldscherm. Daar moeten we vermoedelijk weinig achter zoeken. Het wachten is totdat HTC de A9s officieel maakt. Dat moet komende IFA gebeuren, deze beurs begint vrijdag 2 september in Berlijn. Qua kleuren kunnen we rekening houden met hetzelfde kleurschema als de HTC 10; zwart, goud en zilver. De HTC One A9 was ook nog in een rode variant verkrijgbaar maar die ontbreekt dus op deze afbeelding. Qua specificaties weet de bron weinig te melden behalve dat de 13 megapixel cameraresolutie vermoedelijk gelijk blijft.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel