Processor Samsung Galaxy S8 mogelijk door 3 GHz heen


Begin 2017 wordt de Samsung Galaxy S8 verwacht. En ondanks de zinderende hitte loopt het jaar langzaam ten einde waardoor het hoog tijd wordt om over de S8 na te denken. Eén van de eerste geruchten gaat over z'n processorsnelheid.

Samsung zou namelijk werken aan de Exynos 8895-processor. Bijzonder hieraan is dat deze door de 3 GHz grens heen gaat. Een hogere kloksnelheid betekent meer handelingen per seconde. Wat ook zeker helpt is dat deze SoC energiezuinig en efficiënt moet zijn. Toch zal de grootste winst te vinden zijn in het onderdeel dat verantwoordelijk is voor image processing, zeg maar het deel dat de ruwe data van de camera verwerkt. Die wordt 60 tot 70% krachtiger. Die extra rekenkracht is nodig als Samsung een tweede camera aan de achterzijde wil toepassen. LG, Huawei en Apple doen dit momenteel al met respectievelijk de G5, P9 en iPhone 7 Plus en Samsung volgt mogelijk volgend jaar.

Speed
Snel, sneller, snelst

Samsung past de afgelopen jaren juist twee verschillende processors toe voor haar vlaggenschepen, afhankelijk waar hij te koop wordt aangeboden. Zo wordt de Galaxy S7 hier en elders in Europa uitgerust met een eigen Exynos-processor, elders wordt nog wel eens de Snapdragon-tegenhanger van Qualcomm gebruikt. De Exynos 8895 kan mogelijk als het alternatief van de Snapdragon 821 worden gezien. Samsung wil voor de Exynos 8895 gebruikmaken van een 10nm procédé en waarbij het vermogen onder de 5w blijft. Indien dit gerucht klopt is dat een knappe prestatie.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Gold
€ 550,31 € 550,31   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel