Persrender verschenen van prijzige Google Pixel-telefoon


Over precies een week houdt Google haar hardware-event waarop onder andere deze Pixel-telefoon verwacht wordt. Voor het eerst krijgen we wat lijkt op een officiële persrender van de Nexus-opvolger.

Het hardware-event is groter dan voorgaande jaren. Mogelijk volgt er informatie over de toekomst van zowel Android als Chrome OS die op den duur in elkaar op moeten gaan. Het event zal ook de introductie inluiden van de Pixel-smartphonelijn. Tot voor kort bracht Google nog samen met andere hardwarefabrikanten telefoons uit onder de Nexus-naam. Die lijkt voor wat betreft telefoons te vervallen. Mogelijk komt de naam nog wel terug voor toekomstige tablets maar daarover horen we 4 oktober ongetwijfeld meer over.

Google Pixel

Het hierboven weergegeven toestel is de Google Pixel. De grotere Pixel XL zal weinig verschillen, los van een groter 5,5 inch scherm met hogere Quad HD-resolutie en grotere 3.450 mAh batterij. De Pixel krijgt juist een 5 inch paneel met Full HD-resolutie en 2.770 mAh batterij. Groter is het lijstje van gemeenschappelijke specificaties. Daaronder een 2.0 GHz quadcore 64-bits processor, vermoedelijk de Snapdragon 821, 4 GB aan RAM-werkgeheugen, 12 megapixel hoofdcamera + 8 megapixel selfiecamera, koptelefoonaansluiting bovenop, USB Type-C poort onderop en achterop een vingerafdrukscanner. Wie verder naar het plaatje kijkt valt de relatief grote schermranden boven en onder het scherm op. Als dit ook zo voor de Pixel XL geldt dan zou die wel eens een relatief grote telefoon kunnen worden. Verwacht ook hoge prijzen. De prijs voor de kleinste van het stel wordt geschat op 649 dollar. Dezelfde prijs wordt voor een instap iPhone 7 gevraagd.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel