Zo ziet de Google Pixel XL er naast de Pixel en Nexus 6P uit


Nadat eerder al een afbeelding van de 5 inch grote Pixel verscheen is ook een beeltenis van de grotere Pixel XL van Google binnen. En aan de hand van eerder verschenen specificaties kunnen we ze nu goed naast elkaar neerzetten.

Zo weten we dat de Pixel over een 5 inch scherm beschikt en de Pixel XL over een 5,5 inch scherm. Met wat rekenwerk komen we dan uit op de volgende afmetingen; 141,54 x 69,35mm voor de Pixel en 152,96 x 75,38 mm voor de Pixel XL. Ter vergelijking; de Nexus 6P is met 159,3 x 77,8 mm een flink stuk groter. Zetten we deze drie toestellen in schaal naast elkaar dan ziet dat er zo uit.

Google Pixel, Pixel XL en Nexus 6P naast elkaar
Google Pixel, Pixel XL en Nexus 6P naast elkaar

Opvallend is dat de Pixel zelfs flink kleiner is dan de Nexus 5X. Nu heeft die weliswaar een 5,2 inch scherm maar hij verschilt zelfs niet eens heel erg veel van de Pixel XL en die heeft toch echt een 5,5 inch scherm. Daarmee lijken de zorgen van de ogenschijnlijk grote schermranden ongegrond. Zowel de Google Pixel als de Pixel XL worden op 4 oktober verwacht als Google haar hardware-event houdt. We horen dan mogelijk ook meer over de toekomst van Android. Naar verluidt gaat die uiteindelijk op in Chrome OS waardoor we in de toekomst ook desktop-apps kunnen draaien. Dat doet denken aan wat Microsoft momenteel al met Windows Mobile 10 doet en de Continuum-functie waarbij de telefoon ook desktop-apps kan draaien.

(via)


Prijsvergelijker Google Nexus 6P

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 6P


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel