Nieuwe renders Google Nexus 2016 laten toestel vanuit iedere hoek zien

· 1 reactie


Er lijken nieuwe renders verschenen te zijn van de Google Nexus-modellen voor 2016. Het maakt hier niet uit of we kijken naar de 5 inch grote Sailfish of de 5,5 inch grote Marlin; beide modellen zijn los van de afmetingen gelijk aan elkaar.

Er was de afgelopen weken al het nodige naar buiten gekomen van beide toestellen dus erg onthullend zijn onderstaande plaatjes niet. Wel lijken we voor het eerst een beeld te krijgen van de onderzijde waar naast een USB Type-C aansluiting ook een dubbele speaker lijkt te zijn geplaatst. Of hier ook daadwerkelijk sprake is van een dubbele speaker moet nog maar blijken. HTC, die dit jaar voor Google de Nexus-modellen mag maken, kondigt beide modellen mogelijk pas begin oktober aan.

Google Nexus Sailfish van HTC

Google Nexus SailfishGoogle Nexus Sailfish

Verder zien we de Sailfish in drie kleuren; zilver, zwart en goud. Voor zover wij weten is dit de eerste keer dat een Nexus-telefoon in het goud uit komt. Naast dit nieuwe kleurtje komt de Sailfish, de kleinste van het stel, uit met een 12 megapixel camera met voorop een 8 megapixel exemplaar. De batterij van het 5 inch model zal naar verluidt tegen de 2.800 mAh groot zijn. De vingerafdrukscanner zit traditiegetrouw bij Nexus-telefoons aan de achterzijde en is ditmaal omringt door glas. Mogelijk kan de scanner naast het toestel ontgrendelen dit jaar nog meer, denk aan bladeren door webpagina's. Huawei en Honor telefoons konden dit al langer. We moeten mogelijk nog even geduld hebben voordat de Marlin en Sailfish uitkomen, mogelijk wil Google wachten totdat het de eerste update voor Nougat klaar heeft. Dat wordt niet eerder verwacht dan het najaar.

(via)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel