Foto laat dikkere batterij Apple Watch 2 zien

· 2 reacties


Na twee jaar wordt het wel eens tijd dat Apple met een opvolger komt van de Apple Watch. De eerste onderdelen daarvan staan nu op de foto waaronder deze batterij. Die laat meteen een flink grotere capaciteit zien.

Onderstaande batterij zou bedoeld zijn voor de 42mm uitvoering van de Apple Watch 2. Met een capaciteit van 334 mAh is deze bijna 36% groter dan die in de huidige Apple Watch. Of daarmee ook een langere accuduur gehaald gaat worden is nog allerminst zeker. Apple kan ook meer functies toevoegen die meer stroom vragen waardoor per saldo de accuduur gelijk blijft. Iets soortgelijks zagen we bij de iPhone-lijn. Het is dus te vroeg om conclusies te trekken.

Apple Watch 2 batterij

Op zich is een dikkere accu al noemenswaardig te noemen. De Apple Watch 2 moet namelijk volgens eerdere geruchten flink dunner zijn. Dat wordt mogelijk gerealiseerd door het toepassen van dunner glas. Ondanks dat heeft Apple dus toch nog ruimte gevonden voor een dikkere batterij. Over nieuwe functies gesproken; het is nog niet helemaal zeker wat de nieuwe Apple Watch 2 kan. Er waren geruchten over een uitvoering met geïntegreerde simkaart zodat deze niet in verbinding hoeft te staan met je iPhone. Volgens onbevestigde berichten heeft Apple dat idee laten varen omdat het een te grote aanslag op de batterij zou zijn. Inmiddels worden wel GPS en een barometer genoemd als extra's.

Apple Watch 2 aankondiging

Intussen is het wachten op een aankondiging. September staat normaliter vol met Apple-aankondigingen dus het zou ons niet verbazen als we dan meer horen over z'n opvolger. Het zou Apple en mogelijk veel aan gelegen zijn om de Apple Watch 2 ergens voor het einde van het jaar in de winkel te krijgen. Dat valt namelijk mooi samen met de feestdagen wat traditiegetrouw een goede periode is voor bedrijven die consumentenelektronica verkopen.

(via)


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel