Google rolt Android 7.0 Nougat uit, nieuwe Nexus-telefoons nog nergens te bekennen


We hebben goed en we hebben slecht nieuws. Bezitters van een Google Nexus 6P, 5X, 6, 9 en de General Mobile Android One kunnen vanaf nu Android 7.0 Nougat downloaden. Het slechte nieuws; de verwachte Nexus-telefoons zijn niet aangekondigd.

Google had niet aangekondigd om vandaag 22 augustus Android 7.0 Nougat uit te rollen, maar geruchten daarover gingen wel. Die blijken nu dus te kloppen. Niet alleen staat de Android 7.0 Nougat-website live, bezitters van de Nexus 6P, 5X, 6, 9 of General Mobile Android One 4G kunnen vanaf nu de nieuwste versie downloaden. Voorwaarde is wel dat zij hebben deelgenomen aan het Android Beta-programma. Zo niet, dan zit er weinig anders op dan "nog enkele weken" te wachten.

Android 7.0 Nougat mascotte

Vooralsnog wordt er nergens een verwijzing gemaakt naar de nieuwste generatie Nexus-telefoons. Sterker nog, Google verwijst naar de LG V20 als de eerste smartphone die vanuit de doos met Nougat wordt geleverd. Die V20 wordt 6 september aanstaande aangekondigd maar onduidelijk is nog wanneer hij verkrijgbaar is. Door deze expliciete benoeming vermoeden wij dat de introductie van de door HTC gemaakte Nexus-telefoons pas daarna officieel worden aangekondigd. Normaliter worden Nexus-apparaten gelijktijdig met de release van de nieuwste Android-versie aangekondigd. Waarom dat dit jaar niet gebeurd is vooralsnog onduidelijk. Mogelijk zijn er problemen met de fabricage of loopt het proces ergens anders vertraging op. Er zijn aanwijzingen dat de nieuwe Nexus-toestellen pas uitkomen als Google de eerste maintenance update (MR1) van Nougat uitbrengt ergens in het najaar. Dat zou betekenen dat we nog tot zeker eind september moeten wachten.


Prijsvergelijker Google Nexus 6P

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 6P


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel