General Mobile Android One


General Mobile Android One
General Mobile Android One zwart voorkant rechterzijkant schuin
General Mobile Android One zwart achterkant schuin
General Mobile Android One zwart rechterzijkant
General Mobile Android One wit achterkant schuin
General Mobile Android One wit achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
5,0 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten General Mobile Android One

 • Standaard Android zonder schil
 • Vrij keurig HD-scherm
 • Verwisselbare batterij
 • Beschikt over 4G/LTE-internet

Minpunten General Mobile Android One

 • Voor een Android One-toestel wel wat duur

De General Mobile Android One in het kort

De General Mobile Android One is het eerste Android One-toestel dat in Nederland uitkomt. Het Android One-programma is door Google gemaakt om een aantal gelijkwaardige smartphones te krijgen tegen een voordelige prijs voornamelijk voor opkomende markten. Iedere fabrikant is vrij om zo'n Android One-telefoon te maken en deze van General Mobile is de eerste die Nederland aan doet.

Uitgebreide Android One

Nu zijn Android One-modellen doorgaans erg eenvoudig maar deze van General Mobile beschikt over een opvallend groot 5 inch scherm met HD-resolutie. Deze wordt beschermt door het steviger Gorilla Glass 4. Dat is best netjes te noemen, vooral als je bedenkt dat het toestel over 4G beschikt. Ondanks de doelstellingen van Android One is de General Mobile Android One niet één van de voordeligste maar zoals gezegd is hij wel redelijk uitgebreid. Bovendien draait de Android One de standaardversie van Android en krijgt het nog lange tijd Android-updates voorgeschoteld. Hierdoor is het een betaalbaar alternatief voor de Nexus-lijn en diverse Motorola Moto-modellen.

Belangrijkste General Mobile Android One specificaties

 • 13 megapixelcamera met Full HD-video
 • Selfiecam met 5 megapixel grote sensor
 • Dual SIM functionaliteit
 • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
 • 16 GB opslaggeheugen uitbreidbaar via microSD-geheugenslot
 • Quadcore processor (Snapdragon 410) op 1,2 GHz bijgestaan door 2 GB aan werkgeheugen
 • Beeldscherm van 5.0 inch in diameter met Corning Gorilla-glas
 • Bekijk alle General Mobile Android One specs

Hoge verwachtingen

Tijd om de General Mobile Android One open te schroeven. We treffen dan ruimte aan voor twee simkaarten. Ook is het mogelijk om de batterij zelf te verwisselen. En met een capaciteit van 2.500 mAh is deze redelijk groot. Ruim een dag moet zeker te halen zijn. Dankzij het toepassen van een 64-bits Snapdragon 410 processor is de Android One ook nog redelijk krachtig. Netjes is dat het werkgeheugen 2 GB groot is. Voor stock Android is dit meer dan genoeg. Ook kun je zelf geheugen bijplaatsen. Al met al beschikt de General Mobile Android One dus over voldoende eigenschappen die je van een moderne smartphone mag verwachten.

General Mobile Android One zwart voorkant rechterzijkant schuin

Nep-leer

Op cameragebied treffen we achterop een 13 megapixel camera met dubbele LED-flitser. Voorop zit ook geen onaardige camera met een relatief hoge 5 megapixel resolutie. Voor een selfiecamera is dat anno 2015 redelijk hoog. Uit sommige testen blijkt echter dat de prestaties van de camera wat tegenvalt. Vooral de hoofdcamera heeft behoefte aan veel licht. In donkere omstandigheden heb je al snel de flitser nodig. Tot slot is het nog noemenswaardig om te vermelden dat de General Mobile Android One over een verwisselbare achterkant beschikt die is uitgevoerd in nep-leer. Dat geeft hem een premium uitstraling en bijkomend voordeel is dat het grip levert. Je laat hem hierdoor niet snel uit je handen glippen.


Video over de General Mobile Android One

Google Turkije heeft een video in elkaar gezet over de General Mobile Android One. Eén van de eerste Android One-modellen die Europa aan doet


Concurrenten van de General Mobile Android One

Vergelijk de General Mobile Android One met deze producten


Praat mee over de General Mobile One